Dezvoltatorul austriac Real 4 You, proprietarul fostei platforme industriale Electroaparataj din cartierul Pantelimon, în parteneriat cu Oasis Consulting, firmă condusă de doi sibieni, a anunţat începerea dezvoltării unei reţele de galerii comerciale pe lângă magazinele Kaufland. Primele trei locaţii vor fi la Botoşani, Giurgiu şi Râmnicu Vâlcea.

Conceptul de Family Center, brand-ul sub care vor funcţiona magazinele, este deja funcţional în Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Croaţia. Primele trei locaţii vor fi ancorate de magazinul Kaufland.

Austriecii de la Krammer & Wagner se ocupă de închirierea proiectelor. ”În ciuda momentului dificil, chiriaşii internaţionali continuă să joace cartea expansiunii, acordând însă şi mai multă atenţie în selectarea locaţiei şi a dezvoltatorului. Family Center este un proiect solid şi, de aceea, noi ne aflăm în 2010 în poziţia privilegiată de a inaugura noi locaţii“, a declarat Theresia Wilfinger, managing director al Krammer & Wagner Project Development.

Structura galeriilor

Primul centru din reţea va fi inaugurat pe 4 noiembrie în Botoşani. Proiectul dispune de 6.045 mp suprafaţă închiriabilă şi are ca ancoră magazinul Kaufland, deschis în ianuarie acest an. Centrul comercial va avea 510 locuri de parcare şi o galerie de nouă magazine printre care  Carmolimp, Takko, Deichmann şi Altex. Construcţia proiectului a fost deja începută.

Următorul pe listă este Family Center din Giurgiu care va fi mai mic, doar 4.260 mp închiriabili. Construcţia proiectului a început şi va fi inaugurat în 11 noiembrie. Centrul are la dispoziţie 430 de locuri de parcare şi o galerie de opt magazine ocupate de aceleaşi brandu-uri ca în Botoşani.

Galeria comercială din Rîmnicu Vâlcea este cea mai mică din reţea şi va număra doar şapte magazine întinse pe o suprafaţă de 3.364 mp. Şi în acest caz chiriaşii sunt aceiaşi.

Real 4 You sunt activi pe pieţe precum Austria, România, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi Cehia. În România, compania mai dezvoltă mall-urile Mega Mall şi magazinele miniMAX.

Oasis Consulting este condusă de Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner. Cei doi parteneri sunt originari din Sibiu şi au fost plecaţi în Germania timp de 20 de ani. S-au întors în ţară în 2002 ca parteneri de dezvoltare ai reţelei Kaufland.