Acţionarii Volksbank România au aprobat majorarea capitalui băncii cu 200 de milioane euro, cel mai probabil în luna februarie, prin transformarea unor linii de finanţare în capital, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele băncii, Gerald Schreiner.

„Am avut şedinţe ale Consiliului de Supraveghere şi în septembrie şi în decembrie, unde s-a aprobat majorarea capitalului cu 200 de milioane de euro. Acum depinde de acţionari când vor implementa această decizie, dar presupun că va fi în februarie”, a spus Schreiner.

El a precizat că operaţiunea se va realiza prin transformarea unor linii de finanţare de la banca-mamă în capital social, în contextul în care banca are supralichiditate în euro şi doreşte, totodată, să-şi menţină expunerea pe România.

Ziarul Die Presse a arătat, într-o ştire care nu preciza sursele informaţiilor, că banca centrală şi autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Austria au pus Volksbanken „pe lista de supraveghere” şi au cerut instituţiei de credit să găsească o nouă strategie. Ulterior, banca centrală a Austriei a negat această informaţie.

A treia bancă din România, după active

În România, Volksbank a anunţat active de 5,4 miliarde de euro şi susţine că se plasează pe poziţia a treia în clasamentul după active. La finele lunii septembrie, banca a raportat depozite de 638 milioane euro şi un total al creditelor de 3,135 miliarde euro.

După primele nouă luni, Volksbank a obţinjut un profit de 42 de milioane de euro, potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS). La aceeaşi dată, banca avea fonduri proprii de 332 de milioane euro şi o solvabilitate de 16,46%, cu trei puncte peste media pieţei din România.

SURSA:Mediafax