Autodesk, Inc. a anunţat lansarea aplicaţiei AutoCAD 2010, una dintre cele mai populare platforme software de proiectare din lume.

Autodesk a anunţat, de asemenea, lansarea soluţiilor specializate destinate utilizării în diferite domenii de proiectare şi a aplicaţiei AutoCAD LT, cea mai populară aplicaţie pentru schiţare şi detaliere. Cea mai nouă versiune AutoCAD conţine facilităţi noi ce ajută utilizatorul să rezolve cele mai delicate probleme de proiectare, incluzând instrumente de desen free-form, desen parametric şi suport PDF, una dintre cele mai importante cereri din partea membrilor AUGI (Autodesk User Group International).

„De ani de zile ne bazăm pe AutoCAD pentru a creşte nivelul de eficienţă în companie şi fiecare nouă versiune aduce facilităţi ce ne ajută să lucrăm mai rapid,” a declarat Jay Miller, director şi CAD manager, BHB Consulting Engineer. „Unele dintre instrumentele ingenioase din AutoCAD 2010, precum cele de desen parametric şi compatibilitate PDF, ne aduc ecomonii în timp real şi ne fac munca mai uşoară.”

AutoCAD 2010 aduce cu sine mai multă putere şi inovaţie prin care sunt ajutaţi utilizatorii să documenteze, comunice, exploreze şi să personalizeze ideile de proiectare. Cu noile instrumente de desen free-form, utilizatorii pot explora mai uşor ideile în modele 3D pentru a crea aproape orice formă imaginabilă. Noua funcţie de import PDF şi facilităţile avansate de publicare pot aduce îmbunătăţiri comunicării între membrii echipei extinse de proiectare. Pe lângă acestea, introducerea instrumentelor de desen parametric permite utilizatorilor să definească relaţii persistente între obiecte, accelerând procese vitale ale fluxului de lucru. AutoCAD 2010 suportă acum tipărire formatelor 3D, ceea ce ajută la realizarea modelelor fizice 3D şi a prototipurilor fizice prin conectarea la un serviciu de tipărire 3D la comandă sau la o imprimantă 3D personală.

„A oferi clienţilor noştri instrumente 3D puternice de proiectare care să le permită să testeze limitele propriei creativităţi a fost prioritatea noastră pentru versiunea 2010 a soluţiei AutoCAD” a declarat Guri Stark, vicepresident, AutoCAD and Platform Product Business Unit. „În portofoliul de soluţii AutoCAD am introdus facilităţi cerute de către clienţi, cum ar fi posibilităţi extinse de lucru cu fişiere PDF în AutoCAD şi comenzi 2D noi pentru AutoCAD LT. Noua versiune AutoCAD oferă puterea şi flexibilitatea pe care clienţii noştri au cerut-o pentru a atinge un nou nivel de documentare a proiectelor.”

Soluţii de proiectare specializate ce au la bază platforma AutoCAD 2010

  • AutoCAD Architecture 2010 aduce o serie de îmbunătăţiri concepute pentru a îmbunătăţi fluxul de lucru, uşurinţa în utilizare şi interoperatibilitatea, incluzând o interfaţă nouă ce permite o mai bună optimizare a frontului de lucru, o fereastră de desen mai mare şi acces mai rapid la instrumente şi comenzi.
  • AutoCAD Civil 3D 2010 se prezintă cu o serie de îmbunătăţiri ce ajută inginerii, tehnicienii, desenatorii şi supraveghetorii să finalizeze proiectele mai rapid, incluzând o interfaţă de utilizator avansată, un câmp complet de finalizare şi supraveghere a fluxului de lucru şi modelarea intersecţiei drumurilor.
  • AutoCAD Electrical 2010 a fost conceput cu scopul de a accelera realizarea sistemelor de control electrice. Într-un mediu de proiectare fluid şi cu o bibliotecă nouă de simboluri, soluţia poate aduce creşteri substanţiale de productivitate. Îmbunătăţirile aduse instrumentului Circuit Builder permite proiectanţilor să analizeze eficienţa energetică a circuitelor pentru a putea lua decizii „ecologice”.
  • AutoCAD Map 3D 2010 este o soluţie de top pentru obţinerea şi administrarea datelor geospaţiale. AutoCAD Map 3D 2010 include noi funcţii de observare, de analiză a datelor şi administrare a fluxului de lucru.
  • AutoCAD Mechanical 2010 permite proiectanţilor din industria mecanică să simplifice procesele complexe de proiectare mecanică şi să obţină rezultate consistente. Cu funcţii inteligente de desenare pentru automatizarea sarcinilor de proiectare, aplicaţia aduce beneficii importante de productivitate şi salvează ore întregi de muncă.
  • AutoCAD MEP 2010 oferă o serie de facilităţi prin care instalatorii, electricienii şi mecanicii pot lucra mai uşor, realiza proiecte mai ample şi obţine documentaţii mai bune. Îmbunătăţirile acestei versiuni includ performanţe sporite şi disponibilitatea unor noi instrumente şi opţiuni pentru conducte.
  • AutoCAD P&ID 2010 permite utilizatorilor să modifice şi să administreze reţeaua de conducte şi diagramele de instrumentar. Soluţia include acum îmbunătăţiri în definirea proiectelor şi linii schematice curbe.

Noua versiune AutoCAD LT 2010, soluţie profesională de desen şi detaliere, include funcţii de import/export al fişierelor PDF, comenzi noi de desen 2D pentru vizualizarea şi editarea schiţelor şi instrumente de desen 2D pentru o productivitate sporită, incluzând comenzile ALIGN, Xref şi Block Attribute.

Aplicaţia Autodesk Design Review 2010 este disponibilă online gratuit pentru toţi utilizatorii de produse Autodesk, inclusiv a celor din famila AutoCAD 2010. Cu instrumente pentru revizuire, marcare şi măsurare a documentelor, Design Review permite membrilor echipei să participe îmrepună la procesul de revizuire digitală a proiectelor. Ultima versiune ajută la fluidizarea procesului prin actualizări ce permit vizualizarea şi marcarea fişierelor PDF.

Autodesk Inc. este lider mondial în dezvoltarea de aplicaţii software de proiectare 2D şi 3D destinate pieţelor de proiectare mecanică, arhitectură, construcţii, infrastructură, media şi entertainment. Din momentul apariţiei pe piaţă a aplicaţiei AutoCAD, în 1982, Autodesk a dezvoltat cel mai mare portofoliu de soluţii complete pentru modelare digitală 3D, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-şi testa ideile înainte de a le pune în practică. Companiile aflate în clasamentul „Fortune 1000” se bazează pe instrumentele oferite de Autodesk pentru a vizualiza, simula şi analiza performanţa în condiţii reale, încă de la primele faze ale procesului de proiectare, pentru a economisi timp şi bani, pentru a creşte productivitatea şi calitatea produselor şi pentru a susţine procesul de dezvoltare.

Sursa: Autodesk