Automobile Tesla, cumpărate cu Bitcoin. Elon Musk a făcut anunțul legat de posibilitatea ca automobilele electrice ale producătorului american să poată fi achiziționate prin intermediul monedelor virtuale.
Automobile Tesla, cumpărate cu bitcoin. Compania a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea „achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung”.
Iar Musk a precizat că moneda virtuală plătită către Tesla nu va fi convertită în monedă fiduciară.
Automobile Tesla, cumpărate cu bitcoin. Se confirmă politica de investiții a companiei
Şeful producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a anunţat miercuri că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă în afara SUA ulterior în acest an, transmite Reuters.
Miliardarul a scris pe Twitter: „Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară”.
Cotaţia bitcoin a urcat luna trecută la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.
Tesla Inc a informat că ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat.
Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile.
Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea „achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung”, se arată în comunicatul Tesla.
Președintele FED nu vede activele virtuale cu același optimism
Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin.
Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.
Trebuie precizat că preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Jerome Powell, a afirmat recent că activele din clasa criptomonedelor continuă să fie o modalitate instabilă de păstrare a valorilor şi că banca centrală americană nu se grăbeşte să introducă pe piaţă un instrument concurent.
”Sunt extrem de volatile şi de aceea nu sunt utile cu adevărat pentru păstrarea valorilor şi nu sunt susţinute de nimic”, a afirmat Powell într-o discuţie online referitoare la operaţiunile bancare digitale, găzduită de Banca Reglementelor Internaţionale.
”Sunt mai mult active speculative care sunt, în esenţă, mai mult un substitut pentru aur, nu pentru dolar”, a explicat Powell.