Acuzații grave la adresa Binance

Autoritățile federale de reglementare au dat în judecată Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, și pe directorul său general pentru că ar fi încălcat legile americane privind tranzacțiile comerciale și ar fi instruit în secret clienții „VIP” cu privire la modul în care să se sustragă controalelor de conformitate.

Commodity Futures Trading Commission (CFTC), care reglementează tranzacțiile cu instrumente financiare derivate din SUA, a declarat că societatea și directorul general Changpeng Zhao au eludat legile americane oferind americanilor produse derivate criptografice neînregistrate.

„Programul de conformitate al Binance a fost ineficient și, la indicațiile lui Zhao, Binance și-a instruit angajații și clienții să ocolească controalele de conformitate pentru a maximiza profiturile corporative”, a declarat CFTC într-un comunicat, potrivit CNN.

Acțiunea în justiție a CFTC urmărește să obțină o sumă nedeclarată din amenzi și ar interzice Binance să se înregistreze în Statele Unite.

„Chiar și după ce Binance a pretins că a restricționat clienții din SUA de la tranzacționarea pe platforma sa, Binance și-a instruit clienții – în special clienții săi VIP cu sediul în SUA, valoroși din punct de vedere comercial – cu privire la cele mai bune metode de a eluda controalele de conformitate ale Binance”, a declarat CFTC.

Bitcoin și Ethereum au scăzut luni după anunț

Drept replică, Binance a declarat că procesul a fost „neașteptat și dezamăgitor, deoarece lucrăm în colaborare cu CFTC de mai bine de doi ani”, adăugând că s-au făcut „investiții semnificative” în acest timp pentru a se asigura că investitorii cu sediul în SUA nu sunt activi pe platformă.

În timp ce știrile despre proces au apărut luni, Zhao a scris pe Twitter numărul 4, indicând o parte dintr-o declarație anterioară: „Ignorați FUD (un acronim utilizat în mod obișnuit printre fanii cripto care înseamnă frică, incertitudine, îndoială), știrile false, atacurile, etc.”.

De asemenea, menționăm că, Binance a susținut mult timp că nu face obiectul legilor americane, deoarece nu are un sediu fizic în America.

Prețurile Bitcoin și Ethereum, cele mai populare două criptomonede, au scăzut luni cu peste 3%.

Procesul este cel mai recent dintr-o serie de măsuri de reglementare împotriva industriei criptomonedelor, care încă se resimte în urma unui an tumultuos, marcat de scăderea prețurilor activelor digitale, de o serie de falimente și de probușirea catastrofală, în noiembrie, a FTX.