Autoritățile din Moscova încearcă să oprească varianta Delta! Au început administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Rusia

Moscova a început de la 1 iulie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, într-o încerca de a opri valul de infectări cu varianta Delta. Astfel, cea de-a treia doză va fi administrată persoanelor vaccinate în urmă cu cel puțin 6 luni.

Autoritățile din Moscova încearcă să oprească varianta Delta!

Autoritățile din Rusia au recunoscut că este o măsură de urgență, deoarece numărul de cazuri este în creștere bruscă iar rata de vaccinare rămâne scăzută, chiar dacă vaccinarea angajațiilor din domeniul serviciilor publice a devenit obligatorie, conform informațiilor transmise de reuters.com

Amintim că Rusia a raportat joi, 1 iulie, 23.543 de noi cazuri de COVID și 672 de decese, cele mai mare cifre zilnice de până acum. Dintre acestea, 7.597 de noi infectări au fost înregistrate în Moscova, iar majoritatea sunt cu varianta Delta.

Astfel, locuitorii Moscovei vor primi de joi și cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, din cauza infecțiilor. Serul va fi administrat cetăţenilor vaccinaţi în urmă cu mai mult de 6 luni. Potrivit sursei menționate, Rusia a reuşit până acum să imunizeze doar 16% din populaţie.

Autorităţile recomandă administrarea unei a treia doze de ser la fiecare 6 luni până în momentul în care cel puţin 60% din populaţia adultă este imunizată.

Rusia va evita un „lock down” la nivel național

Președintele rus Vladimir Putin a luat parte, miercuri, la emisiunea „Linia directă”, o sesiune anuală de întrebări și răspunsuri. Liderul rus a lansat o serie de apeluri adresate cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, mai ales în contextul în care Rusia se confruntă în prezent cu o creștere vertiginoasă a numărului de noi infectări și decese legate de Covid-19, potrivit Europa Liberă.

La emisiunea televizată, cunoscută sub numele de „Linie directă”, Vladimir Putin a spus că speră că țara va evita un „lock down” la nivel național și că autoritățile nu vor fi obligate să impună vaccinarea obligatorie, chiar dacă Rusia în prezent are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare în rândul marilor națiuni industriale.

Se pare că mulți nu au încredere în vaccinare, însă nici în autoritățile care-i îndeamnă să se vaccineze. Situația este și mai complicată, în condițiile în care Rusia a fost prima țară din lume care a omologat, la nivel național, un vaccin anti-Covid, Sputnik V.

Sursa foto: Dreamstime