Ritmul de închidere per ansamblu a încetinit însă în acest an, atâta timp cât băncile au depus eforturi pentru a administra grămezile de credite neperformante. Deşi înceată, îmbunătăţirea economic din SUA a ajutat la calmarea cazurilor de faliment bancar din acest an. Anul trecut pe vremea asta, autorităţile închideau 96 de bănci.
Agenţia guvernamentală pentru menţinerea stabilităţii în sistemul bancar – Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) a pus sechestru pe activele High Trust Bank din Stockbridge şi One Georgia Bank din Atlanta – ambele din statul Georgia –, First People Bank din St. Lucia (Florida) şi pe cele ale Summit Bank din Prescott (Arizona).
Acţiunea FDIC duce la 16 numărul de creditori care s-au prăbuşit în acest an în Georgia. În Florida, bilanţul falimentele din acest an a ajuns la şapte, iar în Arizona la două.
High Trust avea active de 192,5 milioane de dolari, iar depozitele se cifrau la 189,5 milioane dolari, în vreme ce One Georgia deţinea active de 186,3 milioane dolari şi depozite de 162,1 milioane dolari. De asemenea, First People avea active de 228,3 milioane dolari şi depozite de 209,7 milioane dolari, în vreme de Summit Bank avea active de 72 milioane dolari şi depozite de 66,4 milioane dolari.

Ameris Bank din Moultrie (Georgia) a fost de acord să preia toate depozitele de la cele două bănci din Georgia şi să cumpere activele lor. Premier American Bank din Miami va prelua toate depozitele de la Firste People şi va achiziţiona activele sale, iar The Foothills Bank  din Yuma (Arizona) şi-a asumat depozitele Summit şi cumpărarea activelor.
Aceste falimente sunt aşteptate să genereze un cost combinat de asigurare a depozitelor de 129 milioane dolari. 
În 2010, autorităţile de reglementare au închis 157 de bănci, cele mai multe dintr-un an de la criza din urmă cu două decenii. În 2009 au fost 140 de falimente bancare, care au generat costuri de asigurare de circa 36 miliarde dolari, în vreme ce falimentele din 2010 au costat 21 miliarde de dolari, un preţ mai mic pentru că băncile implicate au fost, pe medie, mai mici.
În SUA, banii deponenţilor sunt asiguraţi până în limita a 250.000 dolari/depozit.