Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, s-a întâlnit cu Roger Clasquin, directorul Portului Internaţional Rotterdam, şi cu Ronald Voogt, manager de proiect. Reprezentanţii portului Rotterdam au propus continuarea colaborării privind dezvoltarea portului Constanţa, colaborare începută în baza Memorandumului din 2011, încheiat între Adminstraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC), prin Ministerul Transporturilor şi portul Rotterdam. Această colaborare are la bază interesul pe care mulţi investitori l-au arătat faţă de portul Constanţa, dorind, totodată, o calitate a serviciilor asemănătoare celor din portul Rotterdam.

‘Autorităţile olandeze au arătat că până în acest moment nu s-a realizat nimic concret în sensul prevăzut de Memorandumul din 2011 şi şi-au au manifestat disponibilitatea de a ajuta autorităţile române pe tot parcursul elaborării Master Planului în portul Constanţa sau chiar de a participa financiar la viitoarele proiecte de dezvoltare’, se spune în comunicat.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a propus formarea unui grup de lucru care va prezenta în cel mai scurt timp, maxim o săptămână, o strategie şi un calendar al activităţilor dintre cele două entităţi.

SURSA: Agerpres