Şeful Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvolvate Economică, un grup de ţări bogate, care a avertizat recent în legătură cu încetinirea luptei cu evazioniştii, a spus că vestea venită din partea autorităţilor panameze este una bună, mai ales că vine ca urmare directă a scandalului Panama Papers.
Jose Angel Gurria, şeful OCDE: „Dacă vor respecta totul, este o veste foarte bună şi salutăm această mişcare. Este ca o rază de soare după acest scandal. ”
Pe de altă parte, cele mai puternice economii din Europa, Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania şi Italia, au anunţat că vor împărţi date detaliate despre deţinătorii companiilor, trusturilor şi fundaţiilor pentru ca cei care vor să îşi pună la adăpost banii să nu poată ascunde averile.
George Osborne, ministrul britanic de Finanţe: „Marea Britanie va colabora cu partenerii europeni importanţi ca să aflăm cine deţine cu adevărat companiile fantomă şi trusturile care au fost folosite pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi pentru a beneficia de pe urma corupţiei.”
Scandalul Panama Papers reprezintă cea mai mare scurgere de informaţii din istorie. Peste 11,5 milioane de documente ale firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca au apărut în presă, prin care se arată cum bogaţii lumii îşi ascund averile şi evită plata taxelor.
Articolul original poate fi citit pe Digi24.ro