Autostrada Bucureşti – Ploieşti va fi gata în luna iulie 2010. Aceasta va face legătura între centura Capitalei şi municipiul Ploieşti.

„Autostrada va fi gata în iulie 2010, mai puţin 7 kilometri, însă se va putea circula între Ploieşti şi centura Bucureştiului”, a declarat Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu.

Berceanu a ţinut să precizeze că există o mare problemă în ceea ce priveşte preluarea traficului de pe autostradă, la intrarea în Bucureşti.

„La Petricani, sunt numai trei străduţe, care nu au cum să degajeze tot traficul venit pe autostradă, astfel încât, atunci când vom veni de la Braşov, vom aştepta, la coadă, în lat, nu în lung, pentru că proiectul autostrăzii a fost modificat de la două benzi pe sens la trei benzi pe sens, fără a se ţine cont şi de problema intrării în Bucureşti”, a explicat Berceanu, în cadrul unei vizite pe şantierul autostrăzii.

Pe de altă parte, Berceanu a precizat că bugetul pentru 2009 alocat autostrăzii Bucureşti – Ploieşti este de 410 milioane deuro, din care 323 de milioane au fost deja plătite.

DETALII:
Citeşte şi Banii pentru autostrăzi, risipiţi pe firme de pază şi de curăţenie.