Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă dă vestea momentului. Acesta anunță construcția une noi autostrăzi în România. Mai exact, este vorba despre construcţia lotului 4 al DX Craiova-Piteşti, dar și proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3.
Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că ziua de vineri vine ”două veşti bune pentru infrastructura rutieră”.
Mai exact, potrivit ministrului au fost anunțați câștigătorii pentru construcţia lotului 4 al DX Craiova-Piteşti şi pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3. Totodată, el a mai adăugat că speră de această dată licitația să nu fie contestată pentru a treia oară cum s-a mai întâmplat în trecut.
”Ziua de vineri aduce 2 veşti bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunţat câştigătorii pentru construcţia lotului 4 al DX Craiova-Piteşti şi pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3.
Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Coloneşti şi Piteşti, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine şi pe loturile 2 şi 3 ale aceluiaşi proiect şi care a fost desemnat câştigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc şi că licitaţia nu va mai fi contestată din nou”, a scris, vineri, pe Facebook, Cărălin Drulă.
Când va fi gata autostrada
În ceea ce privește execuția lucrărilor, potrivit ministrului, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 24 pentru execuţie.
”Însă, aşa cum ne-a obişnuit până acum, există mari şanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 şi 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, mai transmis Drulă.
Ministrul Trasnporturilor a precizat și cine sunt câștigătorii. Potrivit acestuia, tot o firmă românească a fost desemnată câştigtăoare pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3. El a adăugat că autostrada a fost ”ascunsă” timp de zece ani, iar echipa sa a reușit să o pună ”din nou pe roate”.
”În privinţa Braşov-Făgăraş, firma câştigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul – adică să completeze studiul de fezabilitate şi să elaboreze proiectul tehnic – astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoşi la licitaţie în viitor doar pentru execuţie, iar lucrările să se desfăşoare fără blocaje în teren şi surprize neplăcute.
Această autostradă a fost ţinută 10 ani „la sertar”. Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate”, a mai transmis ministrul.