''Este publicat pe SEAP, deja de două săptămâni, studiul de fezabilitate pentru autostrada Paşcani – Suceava – Siret, ce face parte din coridorul 9. Este prima oară când a fost luată în discuţie această autostradă. Am publicat documentaţia pentru studiul de fezabilitate'', a spus Şova.
El a precizat că termenul de depunere a ofertelor este până pe 16 iunie, după care se va propune începerea licitaţiei de lucrări.
''Înţeleg că cineva a contestat chiar documentaţia pe motiv că am solicitat să se facă studiul în patru luni şi nu în 12 sau 24 de luni. După realizarea studiului de fezabilitate voi propune începerea licitaţiei de lucrări, iar finanţarea am s-o propun, sper să fie agreată şi de Guvern şi de Parlament, din acciza introdusă de la 1 aprilie'', a arătat Şova.
Potrivit ministrului Transporturilor, estimările arată că această acciză va produce, prin acest mecanism cu 7 eurocenţi pe litru şi 4 eurocenţi daţi înapoi la transportatori, 500 milioane de euro anual.
''Aşa cum am spus se va regăsi pentru autostrăzi, permanent, ca rectificare pozitivă în bugetul CNADNR. Prima mişcare de acest gen o vom face acum, la prima rectificare în iulie. O să vedem încasările pe aprilie-mai-iunie şi vom face prima rectificare bugetară. O să avem estimările pentru iulie-decembrie de la Ministerul de Finanţe'', a spus Şova.
El speră ca finanţarea din acciză să fie acceptată, având în vedere că fonduri de coeziune pentru Paşcani-Suceava-Siret nu mai sunt pentru perioada 2014-2020.
''Personal, nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi acceptată la finanţare din acciză. Mai sunt însă etape de parcurs pentru autostrada Paşcani-Suceava-Siret'', a spus Şova.
SURSA: Agerpres