Autostrada Pașcani-Suceava. A fost avizat studiul de fezabilitate
Autostrada Pașcani-Suceava. Documentul a fost avizat de CNAIR în cursul săptămânii trecute.
„Construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava, un nou pas important!”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook.
Autostrada Pașcani-Suceava. Potrivit lui Sorin Grindeanu, următorul pas este este avizarea acestui studiu de fezabilitate în cadrul Consiliului interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.
Partea A7 (Autostrada Moldovei), segmentul Pașcani-Suceava (62 de km), are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport.
Autostrada va fi împărțită în două loturi. Acestea se vor licita independent:
- Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C
- Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport și Drum de legătură între DN29 şi Aeroport.
Această nouă autostradă va traversa trei județe: Iași (pe o lungime de 12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km).
Pe întreaga rută vor fi construite 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, opt parcări, două centre de întreținere și coordonare, și 5 noduri rutiere:
- Tătăruși – Heci (DJ208F),
- Dolhasca (DJ208I),
- Roșcani (DJ208C),
- Dumbrăveni (DJ208B),
- Aeroportul Suceava (cu acces la DN29 și la Aeroport).
Noua autostradă va asigura, de asemenea, conexiunea către Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret.
S-au încheiat contractele pentru 400 km de autostradă
Recent, Sorin Grindeanu a dezvăluit că au fost încheiate contractele pentru construcția a 400 de kilometri de autostradă și se trece acum la etapa de execuție.
De asemenea, vineri, pe 16 februarie, a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție a unei secțiuni din Autostrada Unirii, conform anunțului făcut de ministrul Transporturilor. Acesta reprezintă ultimul contract finanțat prin PNRR al CNAIR.
La sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost semnat vineri contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, care face parte din Autostrada Unirii – A8.
Firma turcă Nurol Insaat Ve Ticaret AS, câștigătoarea licitației pentru această secțiune, va avea la dispoziție 2,46 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor. Acestea trebuie să fie completate într-un interval de 30 de luni.
Tronsonul de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului va avea o lungime de 24,4 km. Va fi echipat cu 36 de poduri, pasaje și viaducte. Acesta constituie prima porțiune a Autostrăzii Unirii A8, care va îmbunătăți conexiunea dintre Târgu Mureș și Târgu Neamț. Mai multe puteți citi aici.