A început transportul primelor grinzi destinate viaductului de la Boița
A început transportul primelor grinzi destinate viaductului de la Boița, de pe șantierul Secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Pentru secțiunea 2 (Boița – Cornetu), vor fi produse 1059 de grinzi de beton, cu lungimi variind între 32,3 m și 40 m. Pe șantierul acestei secțiuni se vor construi 48 de poduri, pasaje și viaducte.
”A început transportul primelor grinzi pentru execuţia viaductului de la Boiţa de pe şantierul Secţiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti! Primele grinzi, care au fost executate în propria fabrică de prefabricate a asocierii turce Mapa – Cengiz, au fost transportate azi-noapte în şantier”, a transmis CNAIR pe pagina de Facebook.
Aceste grinzi de beton sunt utilizate în construcția viaductului Boița, care a atins un stadiu fizic de execuție de 32,2%.
Transportul grinzilor va continua și în următoarele zile pe timpul nopții, pentru a nu perturba traficul rutier în timpul zilei. În cadrul secțiunii 2 (Boița – Cornetu) vor fi produse un total de 1.059 de grinzi de beton, cu lungimi între 32,3 m și 40 m.
Pe șantierul acestei secțiuni a autostrăzii Sibiu-Pitești vor fi realizate 48 de poduri, pasaje și viaducte.
Antreprenorul lucrării este asocierea dintre Mapa Insaat Ve Ticaret AS și Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS, a mai precizat CNAIR.
Secțiunea are o lungime de 31,33 km, iar contractul are o durată totală de 68 de luni, din care 18 luni sunt alocate pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție.
Valoarea contractului este de 4,25 miliarde de lei, fără TVA, iar termenul estimat pentru deschiderea circulației este anul 2028.
Șapte oferte pentru execuția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț
În altă ordine de idei, amintim că recent, CNAIR a primit șapte oferte pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, care va asigura conexiunea cu Autostrada A7. Contractul are o valoare estimată de 6,7 miliarde de lei și o durată totală de 48 de luni. Proiectul prevede realizarea a 30 de structuri rutiere, amenajarea de perdele forestiere și implementarea unor măsuri de incluziune socială pentru angajați.
Constructori din România, Bulgaria, Turcia și Ucraina au depus oferte pentru contractul de proiectare și execuție a celor 51 de kilometri ai Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, care va conecta municipiul Piatra Neamț la Autostrada A7. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Contractul, cu o valoare estimată de 6,7 miliarde de lei (fără TVA), a fost scos la licitație de Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) și prevede un termen de 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, însumând o durată totală de 48 de luni. Mai multe puteți citi aici.