Demersurile pentru realizarea Autostrazii Sudului vor incepe in anul 2010. Aceasta va lega Capitala de podul ce va fi construit la Calafat si va trece prin Craiova.

„Investitia pentru acest proiect va ajunge la suma de 300 milioane de euro”, a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

Mai mult, ministrul a spus ca in maxim doua saptamani si jumatate va prezenta un program de autostrazi valabil pana in 2013. Ulterior, Berceanu va prezenta un alt program, care va fi valabil pana in anul 2020.

Autostrada Sudului va pleca din Bucuresti si va trece prin localitatile Videle, alexandria, Rosiorii de Vede, Draganesti, printre Segarcea si sudul Craiovei, pentru a ajunge in final la Calafat.

„Dupa aceasta localitate, autostrada se va intinde spre Drobeta Turnu Severin, Orsova si Lugoj, intrand in Culoarul IV Paneuropean”, a explicat Berceanu. El a adaugat ca lucrarile vor fi finalizate cel tarziu in anul 2014.

Fondurile folosite vor proveni de la Uniunea Europeana, Banca Europeana pentru Investitii, precum si de la Guvernul Romaniei.