Cei mai mulți dintre noi ținem routerul WIFI în priză tot timpul. Cu toate acestea există câteva motive pentru care ar trebui să îl mai deconectăm de la curent din când în când.

Primul motiv pentru care este bine să deconectăm uneori router-ul WIFI ține de radiații. Telefoanele mobile, calculatoarele, ceasurile inteligente și alte astfel de dispozitive contribuie la nivelul de radiații dintr-o casă. Din această cauză, corpurile oamenilor sunt expuse mai tot timpul la radiații electromagnetice.

În urmă cu câțiva ani, Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) a precizat că radiațiile telefonului pot fi cancerigene. Informația aceasta a fost examinată, însă nu s-a putut confirmat dacă într-adevăr este adevărat.

Pe acest fond, Oficiul Federal din Germania i-a sfătuit pe oameni să nu își instaleze routerele de internet aproape de ei și să pornească limitatorul de rază de pe router. În acest fel, radiația este redusă. Routerul se poate opri în timpul nopții, atunci când aparatele oricum nu vor fi folosite.

Se poate economisi energie

De asemenea, prin oprirea în mod constat a routerului, oamenii pot economisi energie electrică, dar și bani.

Poate părea rentabil să vă opriți routerul în fiecare noapte timp de șase ore. Puteți economisi între 6 și 11 euro pe an, la un preț al energiei de 0,42 cenți pe kWh, potrivit Radio Bayern.

Chiar dacă nu pare mult, această strategie și alte strategii de economisire a energiei electrice, cum ar fi încălzirea, vă pot ajuta să economisiți bani la sfârșitul anului.

În cazul în care telefonul mobil și internetul sunt legate prin contract, atunci în perioada în care închideți router-ul nu se pot efectua sau primi apeluri. Apelurile pentru urgențe intră și ele sub incidența acestei situații. Dar gadgeturile contemporane includ deja un temporizator. Acesta vă permite să alegeți ora exactă la care routerul ar trebui să se oprească singur. În acest fel, evitați să îl porniți și opriți manual în fiecare zi.

Nu puneți aceste obiecte lângă router

Lista cu obiectele care nu trebuie să stea lângă router este scurtă și avem:

  •  frigider
  • cuptor cu microunde
  • monitoare pentru copii
  • camere wireless
  • dispozitive Bluetooth
  • unități USB
  • carduri cu bandă magnetică
  • chei magnetice

Unitatea de compresie a frigiderului creează un câmp electromagnetic, care atinge intensitatea maximă atunci când este activat, iar acest lucru poate perturba recepția internetului. În plus, dacă mutați routerul mai aproape de birou, unde se află calculatorul, acesta va interfera, fără îndoială, cu funcționarea dispozitivelor Bluetooth, cum ar fi tastaturile sau mouse-urile fără fir.

În plus, se recomandă cu tărie să nu amplasați routerele Wi-Fi în apropierea oglinzilor. Acest lucru se datorează faptului că oglinzile, în funcție de poziționarea lor, pot fie reflecta, fie obstrucționa semnalul. De exemplu, un router plasat în spatele unei uși de dulap cu o oglindă suspendată va întâmpina o ecranare a semnalului.