Comisia de privatizare a societatii Automobile Craiova a deschis oferta tehnica depusa de Ford Motor Company si a inceput negocierile pe marginea acesteia cu reprezentatii constructorului american, informeaza un comunicat al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

Deschiderea ofertei tehnice depuse s-a realizat dupa ce comisia de privatizare a analizat si a hotarat ca modificarile si completarile la Documentele de participare solicitate si depuse de compania americana se incadreaza in prevederile legislatiei in domeniul privatizarii.

           

 

Automobile Craiova are un capital social de 39,7 milioane de lei si ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule. Societatea detine un procent de 49% din capitalul social al societatii Daewoo Automobile Romania. Statul roman detine, in mod indirect, controlul asupra al Daewoo Automobile Romania, prin intermediul societatii Automobile Craiova la care este actionar majoritar.

In afara de AVAS, ceilalti actionari ai societatii Automobile Craiova sunt SIF Oltenia, cu 22,06% si alti actionari, cu 5,53% din capitalul social.

Sursa: Capital