Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit cu inca 30 de zile ofertele de vanzare a pachetelor de actiuni detinut de stat la IAR Ghimbav, INTEC Bucuresti si FAMOS Suceava, informeaza un comunicat AVAS.              

In cazul companiei INTEC, valabilitatea ofertei de vanzare a pachetului de actiuni a fost prelungita pana la data de 31 august. Privatizarea se face prin metoda negocierii pe baza de oferte tehnice. Cei trei ofertanti, BG Management Consultants in consortiu cu persoana fizica Dinescu Lucian, consortiul format din SC A2 Impex, UTTIS Industries, CEROB, Asociatia PAS INTEC 2004 si Atlassib Sibiu au fost eliminati de la negocieri deoarece au obtinut un punctaj de precalificare cel minim impus. Primii doi ofertanti au contestat deja in justitie eliminarea de la negocieri.           

Termentul ofertei pentru societatea FAMOS Suceava a fost extinsa pana la data de 18 august. Prelungirea termenului este necesara pentru ca AVAS sa finalizeze negocierile cu ofertantul Top Genko.  

Oferta de vanzare a actiunilor IAR Ghimbav a fost prelungita cu 30 de zile, pana la data de 22 august.  AVAS a reluat negocierile cu firma Eurocopter –SAS Franta, dupa ce comisia de negociere a solicitat precizari si completari privind documentele de precalificare si participare depuse. 

 

Sursa: Capital