Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a initiat un program pentru cele 28 de societati  aflate sub incidenta OUG 3 / 2007 (presupune lichidarea voluntara ca alternativa preferabila insolventei, deoarece se defasoara mult mai rapid si asigura un grad mai mare de recuperare a creantelor), in functie de situatie fiecareia, informeaza un comunicat remis redactiei.

Astfel, pentru doua societati aflate in faza finala de negocierile cu ofertantii selectati (Electroputere S.A. Craiova si Santierul Naval Mangalia), s-au luat masuri in vederea incheierii contractului de privatizare. Pentru Foradex S.A. Bucuresti, Colegiul Director al AVAS a dat mandat comisiei de privatizare pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare. De asemenea, pentru Ciprom Ploiesti, Plafar Bucuresti, Constructii Aeronautice Ghimbav, Uzina Mecanica Orastie, trei filiale C.N. Romarm S.A.: Carfil S.A. Brasov, Fabrica de Arme Cugir S.A. si Uzina Mecanica Cugir S.A au fost aprobate programe de restructurare.

Programele de restructurare vizeaza punerea in aplicare a unui set de masuri pentru achitarea datoriilor restante existente si iesirea din starea de insolventa. Pana in acest moment, la aceste societati nu au fost puse in aplicare masuri care vizeaza vanzarea de active. Programele de restructurare totala au prevazut, in principal,  disponibilizari de personal cu acordarea de plati compensatorii si vanzarea fluxurilor viabile prin lichidare voluntara.

 

Abrom Birlad, ICEFS Savinesti, Petrotrans Ploiesti, Rulmentul Brasov, Terom Iasi, Toptherm Ghimbav, Tractorul Brasov, UVCP Tr. Magurele, Menarom Galati si Platforma Nitramonia Fagaras sunt societatile cu programul de restructurare totala.

Sursa: Capital