Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit oferte pentru preluarea pachetului reprezentand 70,11% din actiunile institutului de cercetare INTEC S.A. Bucuresti, de la societatea Atlassib S.R.L, si de la consortiul format din societatea BG Management Consultants S.R.L. si Dinescu Lucian, respectiv consortiul format din societatile A2 Impex S.R.L., UTTIS Industries S.A., CEROB S.R.L. si PAS INTEC 2004, informeaza un comunicat AVAS. 

Institutul de cercetare INTEC Bucuresti va fi privatizat prin negociere pe baza de oferte tehnice in cadrul careia oferta tehnica detine o pondere de 60%, metoda care protejeaza institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare – dezvoltare. 

INTEC S.A. Bucuresti activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale, si este cel de-al cincilea institut de cercetare lansat la privatizare de AVAS in 2007. 

Actionariatul societatii este compus din AVAS (70% din capitalul social ), Aris Consult Invest S.R.L. (29,52%) si Dan Codescu (0,37%).

 

Sursa: Capital 15 Martie 2007