Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a revocat oferta de vanzare a actiunilor detinute la  INAR Brasov, informeaza un comunicat remis redactiei. Decizia de revocare a fost luată de către conducerea AVAS.

Odata cu revocarea ofertei, conducerea Autoritatii a hotarat si restituirea, in termenul legal, a sumelor platite de catre ofertanti pentru participarea la negociere, respectiv Garantia de participare, pretul Dosarului de prezentare si Taxa de acces la Camera de Date, dupa caz,  

Autoritatea a publicat in data de 5 aprilie anuntul de vanzare a 57,10% din capitalul social al INAR, prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice.

La data limita, 27 aprilie 2007, AVAS a inregistrat oferte din partea consortiului format din CONFIND S.A si Robu Gheorghe, consortiului Class Real Estate si consortiului Neculaie-Radu.  

AVAS detine un pachet de 476.180 actiuni INAR cu o valoarea nominala de 2,5 lei per actiune. Ceilalti actionari ai institutului de cercetare in stiinte fizice si naturale sunt SIF Transilvania, cu 38,99% din capitalul social si alte persoane fizice, cu 3,91% din capitalul social.

Sursa: Capital