Institutul pentru Tehnica de Calcul (ITC) si Master SA vor fi vandute de catre AVAS prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%, informeaza un comunicat al institutiei.

“Anul 2007 este anul in care sunt alocati foarte multi bani pentru cercetare. Institutele de cercetare incep sa devina foarte atractive din momentul in care s-a dat drumul la proiecte care sa atraga fonduri europene sau fonduri de stat. MASTER si ITC aduc profituri frumoase de cativa ani din activitatea de cercetare – dezvoltare. Sunt convins ca pentru aceste institute va fi o competitie reala intre cei ce vor sa faca, intr-adevar, cercetare, pentru ca si cercetarea poate deveni o afacere daca o faci inteligent.” spune Theodor Atanasiu, presedintele AVAS.

ITC S.A. Bucuresti realizeaza cercetare – dezvoltare in stiinte fizice si naturale. AVAS a pus in vanzare pachetul de actiuni reprezentand 69,92% din capitalul social. Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Muntenia cu 29,85% si o persoana fizica cu 0,22%.

MASTER S.A. Bucuresti are ca obiect de activitate cercetarea – dezvoltarea in stiinte fizice si naturale, iar cele 344.873 de actiuni scoase la vanzare reprezinta 66,68% din capitalul social al institutului. La MASTER S.A. Bucuresti mai sunt actionari banci si societati de investitii financiare cu 33,27% si persoane fizice cu 0,0373%.

Sursa: Capital 16 Ianuarie 2007