AVAS a selectat cea mai bună ofertă depusă pentru privatizarea S.C. IPROCHIM S.A. Bucureşti. Este vorba despre oferta consorţiului format din Asociaţia Salariaţilor de Drept Privat AS-IPROCHIM, S.C. Proiect Bucureşti S.A. şi S.C. ARNO Capital SRL.

S.C. IPROCHIM S.A. a fost lansat la privatizare în data de 24 octombrie 2007, prin metoda negocierii cu selecţie pe bază de oferte tehnice, în baza prevederilor legislaţiei privatizării şi a H.G. 2193/2004.

Conform H.G. 2193/2004, metoda de vânzare a institutelor de cercetare presupune evaluarea unei oferte care are două componente: o ofertă tehnică, care reprezintă 60% din punctajul total şi o ofertă financiară, care reprezintă 40% din punctajul total.

Ofertantul care a obţinut cel mai mare punctaj (87,053 puncte) şi cu care urmează să se negocieze clauzele contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni a avut o ofertă financiară de 301,396 lei/acţiune. Ofertantul clasat pe locul doi, cu 85,078 puncte, a avut o ofertă financiară de 600 lei/acţiune (Consorţiul format din S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A., S.C. GLOBAL PARTNER COM S.R.L. şi domul HUBCĂ Gheorghe).

Având în vedere legislaţia europeană în domeniul ajutorului de stat, AVAS va notifica Comisia Europeană privitor la acest proces de privatizare, începerea negocierilor pentru contractul de vânzare-cumpărare fiind amânată până la primirea unui răspuns de la oficialii C.E.

Data: 12 martie 2008

Sursa: AVAS