Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va organiza, in data de 22 mai, o licitatie pentru desemnarea lichidatorului societatii S.C. ABROM  S.A. din Barlad, informeaza un comunicat AVAS. Datoriile acumulate de companie se ridica la peste 27 de milioane de lei, in timp ce valoarea activelor este de doar 5,26 milioane de lei.

La licitatie pot participa doar lichidatorii agreati de catre AVAS, membri U.N.P.I.R. (Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa si Reorganizare). Remunerarea lichidatorului se face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului societatii de catre lichidator. 

Garantia de participare la licitatie este de 15.000 de lei, iar Caietul de sarcini poate fi achizitionat contra sumei de 1200 de lei. Potrivit comunicatulul, ofertantii pot depune documentele de participare si oferta finala, in plicuri sigilate, pana la data de 21 mai. 

S.C. Abrom S.A. Barlad a fost inclusa pe lista celor 28 de societati pentru care a fost amanata intrarea in insolventa, iar AVAS a mandatat reprezentantii sai in Adunarile Generale Extraordinare ale actionarilor pentru a vota disponibilizarea colectiva cu plati compensatorii a intregului personal, si dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii.

 

Sursa: Capital 23 Aprilie 2007