Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat organizarea unei noi licitatii pentru vanzarea activelor societatii Nicolina S.A. Iasi, in cadrul unei intalniri intre conducerea societatii si presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, arata un comunicat al Autoritatii.

“Am solicitat conducerii societatii sa mai publice inca o data un anunt pentru vanzarea activelor functionale: fabrica de utilaje de constructii si sectia utilaje terasiere, lucru pe care il vor face cel tarziu miercuri, 17 ianuarie“, a declarat Teodor Atanasiu, presedinte AVAS.

Principalele probleme cu care se confrunta producatorul de utilaje pentru constructii si material rulant Nicolina Iasi sunt vanzarea celor doua active ale societatii si asigurarea pazei pentru conservarea patrimoniului. Pana in prezent, au fost organizate mai multe licitatii care s-au finalizat fara gasirea unui cumparator.

Potrivit comunicatului, in cadrul sedintei au fost declansate discutii pentru preluarea pazei patrimoniului societatii Nicolina S.A. Iasi de catre o firma privata.  

Sursa: Capital 16 Ianuarie 2007