Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionarul majoritar al complexului Neptun, a decis scoaterea acestuia la vanzare, pretul de pornire incepand de la sapte milioane de euro, se arata intr-un comunicat al SC Olimp Estival 2002 SA, societatea care administreaza complexul. Complexul cuprinde un hotel clasificat la trei stele, un restaurant si o piscina. Licitatia va avea loc in data de 9 martie anul acesta, iar pretul de pornire a fost stabilit de catre actionarii societatii pe baza unui raport de evaluare. Comisia de licitatie va fi alcatuita din cinci membri, din care doi reprezentanti nominalizati de actionarul majoritar AVAS.

Pretul dosarului de prezentare al ofertelor este de 3.500 de lei, iar garantia de participare este de 700.000 de euro. Prin comparatie, recent, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a scos la vanzare hotelul Triumf (2 stele, aproximativ 15.000 de metri patrati) avand un pret de pornire de 32,5 milioane de euro, iar garantia de participare de 10.000 de euro.

Exceptand complexul Neptun, Societatea Olimp Estival 2002 mai detine si hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din Olimp. AVAS este actionar majoritar al Olimp Estival 2002 SA, cu 54,03% din capital, SIF Transilvania detine 39,62%, restul de 6,35% fiind actionari minoritari. Potrivit datelor existente la Ministerul Finantelor, cifra de afaceri a societatii in anul 2005 s-a ridicat la 3,98 milioane de lei, iar datoriile totale s-au cifrat la peste 3 milioane de lei. 

Sursa: Capital 21 Februarie 2007