Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a relansat la privatizare, luni, societatea comerciala CUPRU MIN SA Abrud, prin licitatie cu strigare.

Preţul de pornire al licitatiei, este de 37,63 lei/actiune. Pretul minim de vanzare este 41,393 lei/actiune, adica pretul de pornire al licitatiei plus 10% din pretul de pornire, reprezentand pasul de licitatie.

Suma minima totala pe care AVAS spera sa o obtina prin aceasta licitatie este de 100.108.143 lei pentru intregul pachet de actiuni al companiei.

Astfel AVAS vrea sa vanda pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al societatii, respectiv 2.418.480 titluri in cadrul companiei al carei principal obiect de activitate il reprezinta extracţia altor minereuri metalifere neferoase.

Licitatia cu strigare se va desfasura dupa regula licitatiei competitive, la cel mai bun pret oferit, superior valorii pretului de oferta, in prezenta a cel putin doi ofertanti acceptati in baza documentelor de participare depuse.

Licitatia va avea loc in data de 15 ianuarie 2009 ora 12.00, la sediul AVAS.

Dosarul de prezentare al societatii comerciale poate fi procurat, incepand cu data de 17 noiembrie 2008.

Documentele de participare trebuie depuse cel mai tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei cu strigare, adica pana la data de 14 ianuarie 2009 ora 12.00, acest termen fiind termen de decadere.

Verificarea si analiza documentelor de participare la licitatie se va face pana la data de 15 ianuarie 2009 ora 11.00.

Totusi, AVAS isi rezerva dreptul de a reprogama data depunerii ofertelor si a licitatiei in functie de data transmiterii de catre societate a informatiilor legate de „identificarea problemelor de mediu cu care se confrunta societatea, care sa includa si inventarierea degradarilor de mediu ca rezultat direct al exploatarilor miniere asupra zonelor invecinate si asupra comunitatilor locale precum si alocarea unor fonduri de la bugetul de stat pentru remedierea pagubelor inainte de privatizare”.

In prezent, in sarcina societtaii au ramas numai activitatile secundare, respectiv: extractia andezitului si a calcarului pentru constructii, derocare cu explozivi, transport de marfa si persoane etc.
Societatea nu detine obiective miniere a caror inchidere a fost aprobata prin hotarare a Guvernului.

Societatea CUPRU MIN Abrud a mai fost lansata la privatizare in data de 28 mai 2008. Ulterior, AVAS a revocat oferta de vanzare a celor 2.418.480 de actiuni.

Sursa: AVAS