Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are in curs de privatizare sapte institute de cercetare, dintre care cinci sunt in stadiul de analizare a ofertelor depuse, unul asteapta oferte, iar unul isi negociaza clauzele contractuale, informeaza Autoritatea. Unul dintre obiectivele institutiei de anul acesta este lansarea la privatizare a tuturor institutelor de cercetare din portofoliul sau, pana in luna august.
Metoda de privatizare a institutelor de cercetare este negocierea pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica detine o pondere de 60%.
AVAS analizeaza documentele depuse de potentialii investitori pentru INTEC S.A. Bucuresti, MASTER S.A. Bucuresti, INAV S.A. Bucuresti, INAR S.A. Brasov si TEHNOMAG S.A. Cluj Napoca. Pentru institutul ITC S.A. Bucuresti, AVAS asteapta oferte de la potentialii investitori pana la sfarsitul lunii martie, iar la institutul ICEPALV S.A. comisia de privatizare deruleaza negocieri ale clauzelor contractuale.
In 2006, AVAS a privatizat institutele de cercetare S.C. ICPE S.A. Bistrita, S.C. STRAERO S.A. Bucuresti, S.C. SIAT S.A. Bucuresti, S.C. CEPROM S.A. Satu Mare, S.C. CCMMM S.A. Bucuresti, S.C. ISPCF S.A. Bucuresti.
AVAS mai detine opt institutii de cercetare in portofoliul, cinci dintre acestea urmand sa fie lansate la privatizare in prima parte a anului 2007, uneia i se vor vinde activele, iar doua urmeaza sa fie lansate la privatizare in 2008.
Sursa: Capital 23 Martie 2007