„Avatar”, pelicula în regia lui James Cameron, care a avut unul dintre cele mai mari bugete de producţie din lume, 230 de milioane de dolari, a reuşit să intre în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, la doar 17 zile de la lansare.

Filmul „Avatar” a realizat încasări de peste 1 miliard de dolari în întreaga lume, potrivit clasamentului realizat de Hollywood.com. SF-ul continuă să se situeze pe prima poziţie în box office-ul american, cu peste 352,1 de milioane de dolari, iar în lume a reuşit să strângă 666,7 de milioane de dolari. În acest fel, totalul încasărilor ajunge la 1.018, 8 milioane de dolari.

Producţia care îi are în distribuţie pe Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver şi Michelle Rodriguez a urcat în Top 5 pelicule cu cele mai mari încasări din toate timpurile, situându-se pe poziţia a patra şi surclasând „The Dark Knight”.

„Titanic”, cele mai mari încasări din toate timpurile

Pe primul loc în top se află „Titanic”, cu încasări de 1,842 miliarde de dolari, urmat de „The Lord of the Rings: The Return of the King”, cu 1,12 miliarde de dolari, şi „The Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, cu 1,07 miliarde de dolari. „The Dark Knight”, aflat pe locul 5, a avut încasări de 1.001,9 milioane de dolari.

„Avatar” prezintă povestea unui veteran de război pe nume Jake, trimis să socializeze cu o colonie umană pe o planetă îndepartată numita Pandora, locuită de o rasă umanoidă, Na’vi. Scopul acestei baze este de a extrage şi de a folosi cât mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. Între timp, tânărul Jake se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică, şi încearcă salvarea de la distrugere a civilizaţiei extraterestre.

SURSA: Hollywood.com