Filmul „Avatar” se apropie cu paşi repezi de recordul tuturor timpurilor în ceea ce priveşte încasările şi este aproape de a devansa pelicula „Titanic”, care se află, de 13 ani, pe primul loc în box-office-ul mondial. James Cameron, regizorul blockbuster-ului, este sigur că acest lucru se va întâmpla.

Potrivit presei internaţionale, regizorul James Cameron este pe cale să îşi doboare propriul record, SF-ul „Avatar” fiind foarte aproape de cea mai înaltă poziţie din box-office-ul „all time”. Chiar dacă în luna decembrie, la lansarea pe marile ecrane a peliculei 3D, Cameron spunea că acest lucru este imposibil, lucrurile s-au schimbat radical.

Întrebat de jurnaliştii de la MTV Movies Blog dacă „Avatar” va reuşi să depăşească prima sa ecranizare de mare succes, „Titanic”, Cameron s-a arătat extrem de optimist. „Se va întâmpla. Este doar o chestiune de timp”, a afirmat regizorul.

Şi oficialii 20th Century Fox, distribuitorii peliculei, sunt de aceeaşi părere. „’Titanic’ a fost un vapor. ‘Avatar’ este o rachetă”, a declarat Chris Aronson, vice-preşedintele companiei, sugerând că pelicula 3D va continua să crească vertiginos în ceea ce priveşte încasările.

1,6 miliarde de dolari din încasări

La o lună de la lansare, mai exact 31 de zile, „Avatar” a reuşit să ajungă la încasări de 1,606 miliarde de dolari în întreaga lume, situându-se pe locul al doilea în topul celor mai bine vândute filme din lume, conform Hollywood.com. Astfel, se află la o distanţă de doar 236 de milioane de dolari de liderul box office-ului din toate timpurile, „Titanic”. Acesta a realizat încasări totale de 1,842 de miliarde de dolari.

Pelicula 3D „Avatar” a câştigat în acest weekend şi două premii în cadrul Galei „Globul de Aur”. Primul a fost cel pentru cea mai bună poveste, în timp ce regizorul James Cameron a primit distincţia pentru cea mai bună regie.