Pelicula „Avatar”, în regia lui James Cameron, a devenit primul film din istorie care a trecut de încasări de 2 miliarde de dolari, după ce în acest weekend a strâns 30 de milioane de dolari în SUA şi Canada.

Potrivit datelor Hollywood.com, de la lansarea pe marile ecrane, în data de 18 ianuarie 2009, SF-ul a avut încasări totale de 2,04 miliarde de dolari. Filmul a reuşit să devină cel mai bine vândut la nivel mondial, însă este la doar un pas să obţină acest titlu şi în Statele Unite şi Canada.

Potrivit datelor oficiale, „Avatar” a reuşit, până duminică, 31 ianuarie, să genereze încasări în Ametica de Nord de 594,4 milioane de dolari, aflându-se la mică distanţă de recordul încasărilor din această zonă, deţinut de „Titanic”, în regia aceluiaşi James Cameron, care a obţinut venituri de 600,8 milioane de dolari.

Potrivit analiştilor din domeniu, faptul că biletele la filmul „Avatar” sunt foarte cerute arată că industria cinematografică urmează un nou curs. „Oamenii sunt gata să plătească în plus pentru experienţa 3D”, a declarat Gitesh Pandya, reprezentant al Box Office Guru LLC.

„Avatar” a reuşit, de asemenea, în acest weekend, să bifeze cea de-a şaptea săptămână pe primul loc în box office-ul american.