„Avatar”, filmul în regia lui James Cameron despre care se spune că este cea mai scumpă producţie a studiourilor Fox Features şi care practic a aşteptat „inventarea” unei tehnologii adecvate pentru a fi realizat, s-a situat pentru a doua săptămână consecutiv pe prima poziţie în box office-ul local, conform Cinemagia.ro.

Pelicula a avut, în perioada 21- 27 decembrie, 118.366 spectatori şi a realizat încasări de peste 590.000 de euro. De la apariţia pe marile ecrane, în 18 decembrie, filmul a avut 185.566 de spectatori şi venituri care ajung la aproape un milion de euro.

„Avatar” spune povestea unui veteran de război pe nume Jake, trimis să înfiinţeze o colonie umană pe o planetă îndepartată numita Pandora, locuită de de o rasă umanoidă, Na’vi, o veche civilizaţie deloc încântată de oaspeţi. Scopul acestei baze este de a extrage şi de a folosi cât mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. Între timp, tânărul Jake se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică.

Din distribuţia filmului regizat de James Cameron fac parte Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Peter Mensah, Laz Alonso, Wes Studi, Stephen Lang sau Matt Gerald.

Animaţia la putere!

Locul al doilea în box office-ul românesc în ultima săptămână a revenit  desenuli animat „Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel” („Alvin şi veveriţele 2”),  care a avut în doar trei zile peste 8.000 de spectatori şi încasări de 32.300 de euro. Comedia animată despre o specie de veveriţe, în regia lui Betty Thomas, îi are în distribuţie pe Jason Lee, Justin Long, Amy Poehler, Christina Applegate, Skoti Collins.

„Couples Retreat” („Vacanţă All Inclusive”) a rămas pentru a patra săptămână în primele trei cele mai vizionate filme din cinematografele româneşti, având un număr total de 62.143 de spectatori şi încasări de 255.000 de euro.

„Vacanţă All Inclusive” spune povestea lui Dave (Vince Vaughn) şi a soţiei sale, Ronnie (Malin Akerman), care se duc într-o vacanţă pe o insulă exotică, unde au parte de relaxare, dar şi de aventuri amuzante.

Box Office România, realizat de Cinemagia.ro, este alcătuit săptămânal, conform rapoartelor primite de la distribuitorii de film locali.

SURSA: Cinemagia.ro