Andrew Tate nu este atât de bogat pe cât spune! Jurnaliștii britanici au dezvăluit câți bani are, de fapt, așa-zisul miliardar, care este acuzat, în România, de trafic de persoane.
Andrew Tate a fost demascat de jurnaliștii de la „The Sun”
Andrew Tate este un influencer britanic. El a fost reținut în România sub acuzații de trafic de persoane. Tate este recunoscut pentru promovarea stilului său de viață luxos și pentru pretențiile sale de a fi miliardar.
Britanicul deține o avere estimată la aproximativ 10 milioane de lire sterline, conform informațiilor furnizate de publicația „The Sun”.
Tate, care și-a autodeclarat statutul de „primul trilionar din lume” a fost expus pentru exagerarea cu privire la cuantumul real al averii sale, conform informațiilor dezvăluite de jurnaliștii britanici.
Recent, bunurile influencerului, aflat în așteptarea pronunțării verdictului în procesul său în România, au fost listate de către autoritățile române.
În luna ianuarie a anului trecut, procurorii au confiscat următoarele bunuri pentru a preveni vânzarea sau ascunderea acestora:
- 15 vehicule de lux
- Peste 10 proprietăți și locuințe
- Paisprezece ceasuri
- Două lingouri
- Numerar
La acel moment, autoritățile au declarat că valoarea totală a proprietății confiscate se ridica la 3,6 milioane de euro (3,12 milioane de lire sterline).
În cazul în care acuzațiile împotriva sa sunt confirmate, fondurile ar putea fi direcționate către despăgubirea victimelor sale.
Imaginile postate pe rețelele sociale au dezvăluit colecția impresionantă de mașini deținută atât de Andrew, cât și de fratele său, cuprinzând un Lamborghini, un Aston Martin, un Ferrari și un Rolls Royce. Într-un interviu acordat unui podcast chiar înainte de a fi arestat, Tate a respins ideea că ar fi proprietarul vreuneia dintre aceste mașini, afirmând că nu el este proprietarul.
„Nu dețin nimic. Există mașini [la care pot avea acces]”, a spus Tate.
Cum și-a realizat averea fratele lui Tristan Tate
Născut în Statele Unite, Tate a decis să se mute în Marea Britanie la vârsta de doar patru ani.
Cariera sa a debutat rapid în domeniul kickboxingului la Luton, unde a obținut mai multe titluri mondiale.
Conform propriului său site web, el a avut și rolul de comentator pentru Real Xtreme Fighting, un circuit de arte marțiale mixte (MMA) din România.
În trecut, se credea că majoritatea averii lui Tate provenea din afacerea sa principală, Universitatea Hustler.
Acesta afirmă, de asemenea, că a obținut profituri semnificative din investițiile în criptomonede și din inițierea unui lanț de cazinouri împreună cu fratele său Tristan.
Înainte de a fi confruntat cu acuzații, influencerul obișnuia să împărtășească frecvent imagini cu mașini de lux, proprietăți costisitoare și avioane private pe platforma sa de Instagram.
Această strategie pare să fie gândită pentru a atrage urmăritori și pentru a promova propria sa imagine de marcă. Avocații lui Tate au argumentat chiar că acesta interpretează un „personaj” în mediul online. Totul, pentru a-și distra urmăritorii, spun ei.
Conform „The Sun”, Andrew Tate obținea venitul principal dintr-o afacere de webcam-uri pe care o administra din complexul său din România.
De asemenea, el superviza serviciul de abonament Hustler’s University, care se presupune că îi instruiește pe clienți în generarea de venituri, și coordona „The War Room”. Acesta este un club privat unde plățile se realizau exclusiv în criptomonede.
BBC a demarat o anchetă asupra rețelei „War Room”
În luna septembrie 2023, BBC a inițiat o anchetă asupra rețelei „War Room”. Rapoartele indică faptul că un asociat al lui Tate, numit Miles Sonkin, ar fi utilizat platforma pentru a încuraja membrii să pregătească tinere femei să intre în prostituție.
În august 2023, Tate a obținut o decizie favorabilă într-un apel, eliberându-l din arestul la domiciliu din România. Atât el, cât și fratele său au acum libertatea de a călători în orice loc din țară, cu mențiunea că nu le este permis să părăsească granițele României.
La data de 29 decembrie 2022, atât Andrew cât și Tristan au fost arestați în România sub suspiciunea de trafic de persoane, viol și formare a unui grup de crimă organizată.
În ziua următoare, o instanță românească a hotărât că Andrew va fi ținut în detenție preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.