Agenția Națională de Integritate (ANI) a scos la iveală faptul că un ofițer anticorupție din cadrul Direcţia Generală Anticorupţie are o avere nejustificată de peste 300.000 de euro. De asemenea, ANI mai spune că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
Avere nejustificată de peste 300.000 de euro, descoperită la un ofițer anticorupție de la DGA. Curtea de Apel București a fost sesizată deja
O angajată în cadrul Ministerului Apărării Interne (MAI) – Direcția Generală Anticorupție (DGA) are o avere nejustificată, arată Agenția Națională de Integritate, care adaugă că diferența dintre avere și venituri este extrem de mare.
Concret, este vorba despre ofițerul Mădălina Maria Anghel, spune Agenția Națională de Integritate, precizând că diferența dintre averea și veniturile acesteia sunt în valoare de 189.000 lei şi 282.762 euro.
Potrivit unui comunicat de presă trimis în cursul zilei de luni de către ANI, Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a fost sesizată, pentru a începe acțiunea de control în acest sens.
Diferențe nejustificate au fost descoperite și la un funcționar public
Agenția Națională de Integritate a mai arătat că au fost descoperite diferențe nejustificate și în ceea ce o privește pe Adriana Petrescu, funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. Potrivit comunicatului de presă anterior menționat, diferența este în valoare de 507.723 lei, echivalentul a 114.499 euro, între averea dobândită împreună cu familia şi veniturile realizate
Inspectorii de integritate au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Adriana Petrescu.
Președintele CJ Neamț, descoperit și el cu nereguli
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel
Arsene , împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului.
De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionel
Arsene a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi acordate în nume personal unei societăţi comerciale.