Conform ultimului raport de cercetare realizat de compania de securitate, numărul atacurilor și amenințărilor cibernetice care profită de pandemia de coronavirus s-a intensificat în aprilie. Atacurile s-au înmulțit, atât în Europa, cât și în Statele Unite și Africa de Sud.
Potrivit celor mai recente cercetări anti-malware efectuate de Bitdefender, numărul ameninţărilor care profită de pandemie a crescut în luna aprilie, pe măsură ce din ce în ce mai multe ţări au început să se confrunte cu SARS-CoV-2.
Atacurile s-au intensificat, nu doar în Europa, ci și în Statele Unite și Africa de Sud. Printre ţările care au declarat cel mai mare număr de rapoarte malware în contextul coronavirusului se numără Statele Unite, Italia și Regatul Unit.
Se pare că sectoarele care au fost cel mai grav afectate de aceste ameninţări în lunile martie și aprilie sunt comerţul, transportul, producţia, tehnologia, sectorul hotelier, guvernul și serviciile financiare.
Hackerii ţintesc prin campaniile lor cele mai afectate ţări și state, căci populaţia respectivelor teritorii prezintă cea mai mare probabilitate de a cădea în capcana mesajelor înșelătoare.
Email-urile de tip spearphishing, URL-urile frauduloase sau chiar aplicaţiile periculoase exploatează frica și dezinformarea pentru a păcăli victimele și a obţine informaţii cu caracter personal, sensibil sau financiar din partea acestora.
Puteți accesa următorul link pentru a citi întregul raport de cercetare al Bitdefender aici: Raport.