Clienții Digi RCS&RDS trebuie să aibă mare grijă, anunță compania, care adaugă că identitatea vizuală a firmei a fost folosită într-un atac cibernetic extins. Dacă nu sunt atenți, clienții pot pica în plasa atacatorilor cibernetici.
Digi RCS&RDS, victima unui atac cibernetic extins
Clienții Grupului Digi RCS&RDS sunt avertizați că identitatea companiei a fost folosită într-un atac cibernetic extins. Mail-uri false, foarte similare cu cele autentice, au fost trimise abonaților, solicitându-le să efectueze diverse acțiuni.
Ei sunt notificați cu privire la noi încercări de fraudă. Compania a trimis un email utilizatorilor pentru a informa despre noile amenințări în domeniul securității cibernetice.
Ransomware-ul este un malware care infectează dispozitivele, criptează datele și restricționează accesul utilizatorilor până când aceștia plătesc o sumă de bani pentru eliberare.
Această formă de fraudă cauzează pierderi financiare considerabile. În multe cazuri, fișierele criptate devin iremediabil inaccesibile, indiferent de cine sunt deținute.
Digi RCS&RDS avertizează și cu privire la deepfake
O altă formă de fraudă, evidențiată de Digi, este deepfake-ul. Tehnologia deepfake utilizează inteligența artificială pentru a manipula fotografii și înregistrări video, generând conținut fals și autentic în mod realist.
Pentru a te asigura că ești protejat, verifică sursele informațiilor, analizează cu atenție conținutul vizual sau audio și contextul reclamelor sau contactează companiile sau persoanele impersonate în cazul în care observi astfel de situații.
Ce este Phishing-ul?
Phishingul implică trimiterea de e-mailuri care par să provină de la diverse instituții cu care potențiala victimă are relații (cum ar fi bănci sau magazine online), însă expeditorii sunt falsificați.
De obicei, aceste e-mailuri îndrumă utilizatorii către site-uri specifice, unde li se cere să-și actualizeze informațiile sau să furnizeze date personale.
Aceste site-uri imită cu precizie structura celor autentice, dar sunt create și gestionate de indivizi malefici care își propun să obțină beneficii materiale.
Atenţie la mesajele care promit câştiguri fabuloase în urma unor investiţii
În plus, gigantul din domeniul comunicațiilor atrage atenția utilizatorilor cu privire la investițiile frauduloase.
Investițiile frauduloase sunt strategii sau planuri prin care indivizii malefici înșală utilizatorii pentru a investi bani în produse sau proiecte fictive. Ei oferă promisiunea unor:
- câștiguri financiare mari
- sau a altor beneficii atrăgătoare
Trebuie să fii atent la ofertele care par prea bune pentru a fi reale. Doar așa poți să nu fii păcălit.
„Rămâi vigilent și detectează orice amenințare digitală îți iese în cale. Împreună, putem face un pas înainte către un viitor digital mai sigur!”, transmite Digi în finalul avertizării primite de din România.