„Degeaba avem spații de birouri noi, dacă nu există companii noi care să își deschidă birouri în România. Mutarea chiriașilor dintr-un birou în altul nu este sănătoasă pentru piață, mai ales în contextul depășirii pragului de 3 milioane de metri pătraţi de birouri moderne până în 2020“, a declarat Liviu Tudor în cadrul predicţiilor pentru 2019 adunate de DC Communication.
El este de părere că vom auzi tot mai des în 2019 despre spaţii pentru creativitate şi colaborare online şi offline dedicate angajaţilor.
„Angajații au nevoie de spații de relaxare atât în birou, cât și în afara acestuia. Noi am lansat spații exterioare de relaxare și prima piscină exterioară amplasată într-un parc de birouri încă de anul acesta. Ambele au fost primite excelent de către angajații companiilor chiriașe. Este evident că aceștia au nevoie de mai mult, însă consider că noi am făcut pași importanți în direcția bună“, a menţionat investitorul.
Antreprenorul s-a concentrat în ultimul an pe construcţia de facilităţi suplimentare în parcul său de afaceri West Gate din cartierul bucureştean Militari, care să convingă multinaţionalele să semneze prelungirea contractelor de închiriere. În luna septembrie el a inaugurat aici prima piscină exterioară cu pistă de alergare şi roller blading din România dedicată corporatiştilor, printr-o investiţie de 1,5 milioane de euro.
„Încă din 2016, în ambele parcuri de birouri pe care le deținem am observat că, dacă le oferi angajaților spații pentru conectare, atât în online, cât și în offline, nu vor ezita în a-și demonstra creativitatea și implicarea. Mă aștept ca în 2019, companiile chiriașe să înceapă să aloce bugete pentru dezvoltarea acestor comunități, în folosul binelui comun“, consideră Liviu Tudor.
Parcul de afaceri West Gate cuprinde cinci clădiri de birouri cu o suprafaţă comercială de 75.000 mp, campusul studenţesc West Gate Studios şi trei spaţii de parcare care oferă, în total, 950 de locuri. Tudor mai deţine şi complexul Novo Park din Pipera.
Tudor explică faptul că angajații companiilor multinaționale au început să aibă pretenții tot mai mari în ceea ce privește înglobarea tehnologiilor moderne în livrarea de servicii. De exemplu, serviciile de curierat de la parterul clădirilor de birouri vor fi treptat înlocuite de servicii de curierat de tip drop-off / pick-up box, previzionează omul de afaceri. „Un aspect important este iarăși legat de mobilitatea angajaților – serviciile de car-sharing în timpul zilei încep să își facă loc încet-încet în viața de zi cu zi. Am testat ambele servicii, iar răspunsul a fost unul pozitiv“, a conchis Liviu Tudor.
Liviu Tudor ocupă locul 12 în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 280-300 mil. euro.