Compania farmaceutică a cerut vaccinarea obligatorie cu schema completă împotriva COVID-19 a tuturor angajaţilor şi subcontractanţilor săi de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Pfizer a dat și un termen limită, compania a cerut ca până pe 15 noiembrie toți angajații să fie vacinați, altfel vor fi concediați, potrivit unei note interne din 21 septembrie obţinută vineri de News Channel 3, afiliat CBS.
Cerința are și anumite derogări
Cerinţa nu se aplică persoanelor cu derogări bazate pe motive religioase sau medicale, potrivit documentului, transmite Agerpres.
Nu te vaccinezi, ești concediat
Angajaţii care nu se vor supune cerințelor şi care nu dispun de scutire riscă să fie daţi afară, conform notei semnate de Nicole Shaffer, director principal pentru programele privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă în cadrul Pfizer.
OMS cere vaccinarea
Organizația Mondială a Sănătății vine cu precizări de ultimă oră referitoare la vaccinarea anti-covid. Experții OMS anunță că populațiile țării trebuie să se vaccineze într-un număr cât mai mare până la jumătatea anului 2022.
OMS a venit cu precizări după ce secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a considerat imorală şi stupidă acapararea vaccinurilor anti-COVID-19 de către ţările bogate. Potrivit oficialului, ceastă situaţie favorizează apariţia unor noi variante virale potenţial periculoase, informează AFP.
Inegalitatea în privinţa accesului la vaccinuri „este cel mai bun aliat al pandemiei de COVID-19„, a declarat Antonio Guterres într-o conferinţă de presă.
El a subliniat faptul că dacă vaccinarea nu va contiuna vor exista milioane de decese, iar economia mondială va fi și ea afectată.
„Ea permite variantelor să se dezvolte liber, condamnând omenirea la milioane de decese suplimentare şi prelungind încetinirea economică. A nu avea o distribuţie echitabilă a vaccinurilor nu reprezintă doar o chestiune imorală, ci şi una stupidă”, a continuat el.
OMS a cerut ca fiecare ţară a lumii să vaccineze cel puţin 10% din populaţia sa până la sfârşitul lunii septembrie. „56 de ţări nu au reuşit acest lucru, dar nu din vina lor”, ci din cauza lipsei de vaccinuri, a completat Tedros Adhanom Ghebreyesus.