Reprezentanții Hidroelectrica au tras un mare semnal de alarmă pentru toți clienții companiei. Românii sunt atenționați cu privire la numeroase tentative de fraudă online. Pericolul este uriaș, iată cum ne putem apăra.
Hidroelectrica informează cu privire la tentative de fraudă de tip deepfake
Hidroelectrica a emis un avertisment privind încercările de fraudă online care implică tehnologia deepfake.
Persoane publice, artiști și vedete TV sunt implicate, cu ajutorul acestei tehnologii de falsificare, în clipuri care promovează în mod fraudulos tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica.
Hidroelectrica a comunicat că astfel de conținuturi induc publicul în eroare referitor la implicația acestor personalități în tranzacționarea acțiunilor companiei. Scopul ultim este să îi înșele pe cei interesați de obținerea în mod facil a unor câștiguri financiare semnificative.
„Subliniem cu fermitate că aceste conținuturi sunt frauduloase și induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalități în tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înșelarea celor atrași de posibilitatea obținerii facile a unor câștiguri financiare substanțiale”, aflăm dintr-un comunicat al companiei.
Recomandările specialiștilor pentru public, în aceste situații, include următoarele:
1. NU oferiți date personale sau bancare pe platforme online care vă promit câștiguri considerabile prin tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica.
2. Raportați conținuturile false identiticate în mediul online, în mod prompt.
3. Lucrați împreună cu platformele dedicate, pentru a elimina cât mai rapid aceste informații false.
4. Fiți atenți când vine vorba de citate sau imagini care sunt asociate cu diferite personalități cunoscute.
Compania anunță că ia măsuri pentru a-și proteja clienții și investitorii
Hidroelectrica a comunicat că depune eforturi pentru a proteja interesele investitorilor și ale publicului în general.
Compania colaborează inclusiv cu autoritățile pentru a investiga și contracara orice activități ilegale care pot prejudicia reputația și imaginea companiei.
„Subliniem și clarificăm faptul că aceste declarații nu sunt reale și nu reflectă opiniile sau poziția reală a personalităților respective.
Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor și publicului larg și colaborează cu autoritățile pentru investigarea și contracararea oricăror acțiuni ilegale care afectează numele și imaginea companiei”, a mai transmis Hidroelectrica.
Compania transmite câteva sfaturi clienților săi, iată care sunt ele:
„Hidroelectrica informează asupra apariției în mediul online a unor imagini contrafăcute de tip „deepfake” cu persoane publice, artiști sau vedete TV care promovează tranzacționarea acțiunilor societății.
Vă recomandăm să:
- nu încărcați datele personale sau informațiile bancare pe platforme online care promit câștiguri false;
- raportați conținuturile false publicate în mediul online;
- nu vă lăsați înșelați de „citate” asociate cu diverse nume celebre.
Vă transmitem că acestea nu sunt reale”, a transmis Hidroelectrica, pe Facebook.
Hidroelectrica este o companie care se ocupă cu producerea energiei electrice folosind energia hidraulică, adică energia generată de apă în mișcare. Această formă de energie este obținută prin folosirea forței apei, care este direcționată prin turbine pentru a produce electricitate.