Autoritățile din Marea Britanie au solicitat recent un studiu cu privire la siguranța costumelor de Halloween. Potrivit rezultatelor înregistrate, 80% din costumele pentru copii, vândute online, prezintă mai multe pericole.
Costumele de Halloween prezintă mai multe pericole
Studiul din Marea Britanie arată că opt din zece produse nu au trecut testele de siguranță și îi pun în pericol pe copiii care le utilizează. Mai mult, acestea pot ucide, arată raportul autorităților britanice, citat de Daily Mail.
Ținutele nu au reușit să treacă testele de siguranță de bază. Acest rezultat a fost înregistrat din cauza faptului că sunt fabricate din material inflamabil sau au elemente periculoase, cum ar fi șnururile care pot duce la sugrumare.
OPSS a testat 128 de costume destinate copiilor sub șapte ani și a emis un avertisment
Oficiul pentru Siguranța și Standardele Produselor (OPSS) a testat 128 de costume destinate copiilor sub șapte ani. În urma acestor teste, autoritatea a emis un avertisment pentru părinți.
Potrivit OPSS, cele mai multe costume nu aveau informațiile necesare prin care părinții să fie avertizați asupra pericolelor.
În acest context, autoritățile britanice s-au declarat îngrijorate. De asemenea, OPSS a luat măsuri pentru a elimina toate costumele neconforme de pe platformele online.
Serviciul de pompieri din Marea Britanie a testat inflamabilitatea costumelor
Amintim că serviciul de pompieri din Marea Britanie a testat, în 2021, inflamabilitatea tricourilor, pelerinelor și pălăriilor de vrăjitoare pentru copii cu tematică de Halloween.
La momentul respectiv, au fost folosite două manechine de mărimea unui copil care au luat foc rapid și au ars în mare parte.
Ce semnifică All Hallows’ Eve
În mod tradițional, această sărbătoare are loc în noaptea de 31 octombrie, deși data poate diferi de la o țară la alta. De exemplu, în Suedia, festivitățile sunt celebrate în prima sâmbătă din luna noiembrie.
Numele Halloween își are originea în expresia „All Hallows’ Eve”, care se traduce prin „Ajunul Tuturor Sfinților”. În limba engleză veche, cuvântul „hallow” însemna „sfânt” sau „persoană sfântă”.
Aceasta se leagă de sărbătoarea creștină numită „All Hallows’ Day”, astăzi cunoscută sub denumirea de Ziua Tuturor Sfinților, care este celebrată pe 1 noiembrie.
De-a lungul timpului, expresia „All Hallows’ Eve” a fost prescurtată și a evoluat în „Halloween”. Această sărbătoare își are originile în festivalul celtic Samhain, un ritual păgân care marca sfârșitul sezonului de recoltare și începutul iernii.
Se credea că în această perioadă granița dintre lumea celor vii și cea a morților devenea mai subțire, permițând spiritelor să revină pe Pământ. Tradițiile păgâne s-au combinat treptat cu cele creștine, dând naștere Halloween-ului modern.