Banca Transilvania a lansat un avertisment pentru clienții săi privind o situație care s-a intensificat în ultima perioadă. Ce recomandări face banca pentru a nu pica în capcana unor escroci?
Banca Transilvania, avertisment pentru clienți
Banca Transilvania a emis un comunicat important pentru toți clienții săi, subliniind necesitatea unei vigilențe sporite în fața atacurilor online, care s-au intensificat recent.
Cetățenii care dețin conturi și carduri la Banca Transilvania sunt sfătuiți să fie extrem de atenți la campaniile de phishing și la reclamele false care circulă pe platformele de social media.
„Îmbunătățește-ți viața investind (o anumită sumă) în BT” / „Cel mai bun program pentru a genera venituri cu un depozit minim” – acestea sunt doar două din reclamele false care au putut fi găsite pe internet în ultima perioadă.
Atenție la campaniile de phishing
Recent, numeroase persoane au raportat incidente în care au fost informate că au primit colete pe care nu le-au comandat, pentru care li se solicita plata unor taxe. Acestea sunt tacticile folosite în campanii de phishing, prin care infractorii încearcă să fraudeze oamenii.
Banca Transilvania avertizează clienții să nu efectueze plăți pentru colete sau premii nesolicitate și să nu ofere niciodată detaliile cardului în astfel de situații.
„Protejarea banilor clienților și confidențialitatea datelor sunt baza fiecărui produs sau serviciu al băncii noastre. Practic, îl gândim pe fiecare în parte cu atenție la detalii și cu empatie.
Știm că banking-ul online înseamnă multe oportunități, dar și riscuri sau chiar pierderi pentru cine nu este cu ochii în patru”, precizează oficialii BT.
Recomandări principale pentru clienți:
- Nu faceți plăți pentru colete sau premii pe care nu le-ați solicitat.
- Nu furnizați detaliile cardului în mod neautorizat.
- Contactați Banca Transilvania în cazul în care aveți suspiciuni legate de siguranța banilor sau a datelor dvs., la numărul de telefon 0264 308 028 sau la adresa contact@btrl.ro.
Reclame false pe Facebook
Banca Transilvania a raportat și apariția mai multor reclame false pe Facebook, în care hackerii pretind că reprezintă instituția bancară și folosesc imagini oficiale pentru a înșela utilizatorii.
Mesaje precum „Îmbunătățește-ți viața investind în BT” sau „Cel mai bun program pentru a genera venituri cu un depozit minim” sunt doar câteva dintre tacticile utilizate.
Cum să recunoașteți aceste escrocherii:
- Verificați textul reclamelor: Reclamele false conțin adesea texte înșelătoare.
- Nu accesați linkuri suspecte: Linkurile conținute în aceste reclame sunt de obicei dificil de descifrat și nesigure.
- Raportați reclamele false: Banca recomandă să raportați aceste reclame către Facebook pentru a împiedica răspândirea lor.
Instituția financiară subliniază angajamentul său de a proteja banii clienților și de a menține confidențialitatea datelor. Cu toate acestea, utilizatorii de banking online trebuie să fie conștienți de riscurile asociate și să fie vigilenți pentru a evita posibilele fraude.