Avertisment pentru toți clienții Hidroelectrica. Greșeala care vă golește contul bancar

Hidroelectrica

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Avertisment pentru toți clienții Hidroelectrica! Puteți pierde peste 75.000 de lei, dacă nu aveți grijă. În mediul online, circulă anunțuri false în numele companiei de energie.

Clienții Hidroelectrica, înșelați de escrocii online

Atenție! În mediul online, circulă anunțuri FALSE despre Hidroelectrica. Escrocii le promit oamenilor acțiuni la prețuri mici. Doi oameni au pierdut peste 75.000 de lei, după ce au căzut în această capcană.

În anunțul fals se vorbește despre o investiție de doar 1.200 de lei, care le va aduce investitorilor venituri lunare de 8.000 de lei.

„Cumpără 10 acțiuni Hidroelectrica cu 1.200 lei și primești dividende lunare de 8.000 de lei pe cardul tău”, scrie în anunțul fals.

În realitate, o acțiune Hidroelectrica se tranzacționează la Bursa de Valori București (BVB) cu peste 125 lei.

Un bărbat naiv a acceptat să vireze online 50.000 de lei unor persoane necunoscute, care i-au promis acţiuni la Hidroelectrica. O femeie a pierdut, la rândul ei, cu 26.250 de lei. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a întocmit deja dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi acces ilegal la un sistem informatic.

Hackerii pot avea acces la contul dumneavoastră

Şi utilizatorii de telefoane mobile cu Android au fost avertizați cu privire la un atac periculos, care le permite hackerilor să le acceseze conturile de social media. Această metodă poate afecta pe oricine se conectează la rețele gratuite de Wi-Fi. Hackerii creează rețele false Wi-Fi, folosind nume de marcă similare cu cele ale companiilor legitime care oferă Wi-Fi gratuit.

Odată ce telefonul mobil se conectează la acea rețea falsă de Wi-Fi, toate datele victimei sunt trimise către un cont controlat de hackeri. În unele cazuri, ei pot solicita conectarea la Facebook sau Gmail.

Cum puteți evita hackerii?

Puteți evita asemenea situații neplăcute urmând trei pași simpli.

Înainte de a vă conecta la o rețea gratuită de Wi-Fi, verificați dacă numele ei corespunde cu cel al locului în care vă aflați. Dacă există duplicate, acesta ar putea fi un indiciu că cineva a creat o rețea falsă.

Rețelele gratuite de Wi-Fi nu ar trebui niciodată să solicite detalii personale și nici detalii financiare. Rețelele legitime nu cer acreditări de conectare decât dacă este un portal captiv, de exemplu, într-un hotel sau aeroport.

Dacă primiți mesaje de eroare în timp ce sunteți conectați la o rețea publică de Wi-Fi sau dacă vă deconectează frecvent, acest lucru se poate întâmpla din cauza unui „geamăn rău”.