Nutriționistul Mihaela Bilic susține că este foarte important să fim atenți la cantitate, în cazul în care nu vrem să avem probleme de sănătate.
Deși drobul, ouăle fierte, cozonacul sau alte produse specifice sunt foarte apetisante, este nevoie să consumăm și câteva legume proaspăte.
„Nu mâncați totul la o masă, dacă nu vreți să vă alegeți cu o indigestie
Ne așteaptă cel puțin două zile în care mâncarea va deveni preocuparea noastră de bază Cum să procedăm să nu ne “cadă greu”, nici la digestie nici pe cîntar? Evităm să mâncăm totul odată.
Aperitivele, adică drobul, ouăle fierte (fie și cu un strop de maioneză), câteva feliuțe de mezeluri și brânzeturi alături de multe legume proaspete, constituie meniul pentru un mic dejun…bine asortat Așteptați apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și sarmale sau stufat. Păstrați pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde și puțină garnitură
Rămâne loc și pentru un pic de dulce, o felie de Pască sau de cozonac și o ceașcă de cafea/o cană de lapte, sunt gustarea perfectă pentru ceaiul de la ora 5:00”, a scris nutriționistul pe pagina personală de instagram.
Ne îngrășăm dintr-o masă?
Totodată, Mihaela Bilic atrage atenția că o masă nu ne va aduce un kilogram în plus, însă este esențial să acordăm o atenție sporită dimenisunii porției pe care vrem să o savurăm.
„Ca să ne îngrășăm 1 kg avem nevoie de un aport suplimentar de 7000 cal, deci nu ne îngrășăm dintr-o masă Strategia de a repartiza mâncarea de-a lungul întregii zile ne ajută să ne satisfacem poftele fără pericol pentru siluetă. Țineți cont și de dimensiunea porției, farfuria ideală pentru un adult are 20cm în diametru (cât 2 palme).
P. S. Nu uitați că o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare, ci și atmosferă plăcută, conversație…și un pic de culoare”, a adăugat nutriționistul.