Coreea de Nord a trecut la amenințări dure, arată presa internațională. Cu ocazia a ceea ce nord-coreeni numesc ”Ziua Victoriei”, oficialii militari au promis că vor efectua ”un atac copleşitor asupra inamicului, oricând şi fără întârziere, şi a-I distruge complet odată ce respectatul comandant suprem Kim Jong Un dă un ordin”.
Coreea de Nord anunță un război care va distruge complet inamicii
Coreea de Nord a declarat că, în cazul unui război, va ”anihila complet” inamicii la comanda liderului Kim Jong Un, conform unui raport al postului de stat KCNA, citat de Reuters.
La o întâlnire la care a participat și Kim Jong Un pentru a celebra 71 de ani de la armistițiul Războiului Coreean, oficiali militari de rang înalt, inclusiv colonelul Ri Un Ryong și locotenent comandorul de Marină Yu Kyong Song, au exprimat ”o ură brusc crescută” față de SUA și Coreea de Sud, potrivit KCNA.
Coreea de Nord și Statele Unite nu au relații diplomatice, iar negocierile pentru reducerea tensiunilor și denuclearizarea Coreei de Nord sunt blocate din 2019.
Recent, presa de stat din Coreea de Nord a declarat că nu anticipează nicio schimbare în relațiile bilaterale, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.
Oficialii militari nord-coreeni au acuzat SUA și Coreea de Sud că sunt „decise să provoace un război nuclear”. Astfel, au promis să își întărească capacitățile de luptă.
Aceștia au declarat că sunt pregătiți să lanseze „un atac copleșitor asupra inamicului, oricând și fără întârziere”. Ei au mai spus că sunt pregătiți să anihileze complet la ordinul liderului suprem Kim Jong Un.
Coreea de Nord a semnat un armistițiu cu SUA și China
La 27 iulie 1953, Coreea de N. a semnat un armistițiu cu Statele Unite și China. În acest fel, au fost încheiate ostilitățile războiului care a durat trei ani.
Generalii americani au semnat acordul în numele forțelor Națiunilor Unite care susțineau Coreea de Sud.
Coreea de Nord celebrează 27 iulie ca ”Ziua Victoriei”. În acest timp, Coreea de Sud nu organizează evenimente speciale pentru această dată.
Ostilitățile s-au încheiat printr-un armistițiu, nu printr-un tratat de pace. Așadar, din punct de vedere tehnic, cele două părți sunt încă în stare de război.
Duminică, la Tokyo, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul japonez al apărării, Minoru Kihara, s-au întâlnit cu omologul lor sud-coreean, Shin Won-sik. Ei au semnat un acord privind eforturile de cooperare trilaterală, precum:
- schimbul în timp real de date de avertizare privind rachetele nord-coreene
- exercițiile militare comune
Tokyo dorește să înființeze un nou cartier general comun pentru:
- a-și supraveghea forțele armate
- și pentru a se coordona mai bine cu Washingtonul în ceea ce privește amenințările regionale în creștere