Profeția teribilă a lui Alexandru Rafila! Vom avea aproape 30.000 de cazuri

Invitat în emisiunea ”Insider Politic” de la Prima TV, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu o veste extrem de proastă în ceea ce privește numărul cazurilor.

Oficialul spune că acest număr va crește și ar putea ajunge chiar la 28.000, însă subliniază că perioada de incubație a virusului contează foarte mult

”Avem acum 19.000, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Contează și perioada de incubație a virusului, pentru că Omicron are o perioadă de 3-5 (zile – n.red.)”, spune Alexandru Rafila.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că scădere numărului de cazuri depinde de foarte mulți factori, reiterând cât de importantă este purtarea măștii de protecție.

”Panta descendentă depinde de foarte multe lucruri și dacă masa de oameni, câți dintre aceștia s-au îmbolnăvit.

Măsurile pe care le luăm, ca de exemplu purtarea măștii, dar purtarea ei corectă, ajută foarte mult la stoparea răspândirii. Cu cât utilizezi o mască mai bună, cu atât ești mai protejat”, a spus Alexandru Rafila, la Prima TV.

Cazurile de COVID-19 din România, pe cale să explodeze. La ce valori vom ajunge în februarie?

Situația pe care a prezentat-o Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătătii, nu este deloc roz. Potrivit datelor de la Institutul Național de Sănătate Publică, situația cazurilor de COVID-19 din România poate ajunge până în februarie chiar și la 76.000 pe zi.

Ministrul Sănătăţii a prezentat scenariile Institutului Național de Sănătate Publică și predicțiile pentru evoluția pandemiei până la data de 14 februarie.

În perioada 15-31 ianuarie predicția INSP arată că vom avea între 7300 și 35.000 de cazuri pe zi, iar în perioada 1-14 februarie vom avea între 19.000 și 76.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Sănătăţii a explicat că aceste scenarii prezintă un interval mediu și maxim privitor la numărul de cazuri pe care le vom înregistra. Ministrul a mai precizat faptul că până acum, predicțiile INSP au fost apropiate de scenariul mediu, nu de cel maxim și există date care arată că s-ar putea să ne menținem în jurul valorilor medii, nu în jurul valorilor maxime.