CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) a aprobat, astazi, 6 iunie ac., autorizarea de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat (Pilonul II) a companiei AVIVA societate de administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A.

Obtinerea autorizatiei de constituire a unei societati de pensii nu garanteaza insa si obtinerea autorizatiei de administrare. Procesul de autorizare a unui administrator are doua etape: autorizarea de constituire ca societate de pensii si autorizarea ca administrator al unui fond de pensii administrat privat.

Aviva intentioneaza sa investeasca peste 100 milioane de euro in promovarea activitatilor legate de pensii. Cea mai mare parte a acestei sume este investita in campania de publicitate si campania de recrutare care au ca scop final educarea romanilor cu privire la pensii.

“Pana la 1 august speram sa avem o echipa de agenti de marketing de aproximativ 20 000 de persoane care sa ofere romanilor, mai ales celor cu varste cuprinse intre 18-35 de ani- care trebuie sa aleaga societatea care sa le administreze fondul de pensii obligatorie-  servicii de calitate si informatiile de care au nevoie astfel incat sa faca singuri alegerea si Guvernul sa nu aleaga pentru ei”, a declarat pentru Capital Andi McLennan, Marketing&Propositions Director Aviva.

 

Aviva a intrat deja pe piata pensiilor facultative (Pilonul III) cu fondul Pensia Mea, cu grad de risc mediu.

 

Sursa: Capital 06 Iunie 2007