aduca documentele cerute cand se prezinta la examen.Desi inscrierea online nu este o facilitate comuna, site-urile facultatilor pot oferi multe alte informatii. Universitatea de Studii Economice din Bucuresti are pe site o sectiune de simulare a examenului. De asemenea, candidatii pot afla repartitia pe sali si facultati, apoi rezultatele examenului, lista cererilor de cazare in camin si, in prezent, orarul. Fiecare universitate ofera informatii pe site, insa in masuri diferite. Istoricul facultatii, informatii legate de admitere si lista facultatilor din cadrul universitatii sunt cele mai des intalnite. Nu toate facultatile au insa site propriu, cum este cazul unora din Universitatea Bucuresti. Unele informatii se pierd astfel, pentru ca pagina Universitatii precizeaza numai specializari, catedre, informatii de contact si eventuale centre de cercetare.Oricum, site-urile pot informa pana la un punct. Facultatea de Matematica din Universitatea Bucuresti prezinta orarul actualizat pentru studenti, cadre didactice si programul laboratoarelor, adresele de e-mail ale secretarelor si profesorilor, linkuri catre biblioteci, resurse si forum.Unele site-uri sunt insa parasite. De exemplu, Facultatea de Biologie a facut ultima actualizare in noiembrie 2002. Altele sunt in constructie. Site-ul Facultatii de Electrotehnica din Universitatea Politehnica Bucuresti prezinta orarul cursurilor de pregatire pentru admitere oferite candidatilor. Studentii au acces la diferite resurse disponibile pe site-uri. Universitatea Bucuresti are sectiune de e-books, ASE are o biblioteca digitala, plus posibilitatea de a consulta avizierul online, unele facultati au cursuri si teste online si aproape toate facultatile au o sectiune de burse si link-uri catre asociatii studentesti. Insa nu toate site-urile sunt utile. Cel al Universitatii Bacau, de exemplu, are foarte multe erori. Site-ul nu recunoaste diacriticele, iar diferite sectiuni prezinta erori, in timp ce altele sunt in constructie.Site-ul Facultatii de Medicina Veterinara Bucuresti are pe prima pagina informatii si in limba enleza si in romana. Aproape toate site-urile au aceasta optiune, dar in unele cazuri, titlul sectiunii este in limba engleza, iar continutul in romana.Vocea studentilor se face auzita pe alocuri. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu si Universitatea de Vest din Timisoara au forum, ca si Facultatea de Matematica din Universitatea Bucuresti. Pe site-ul acesteia din urma se anunta si viitoarea aparitie a unui site studentesc. Link-uri catre publicatii studentesti se gasesc si ele pe multe site-uri. Turul online al facultatii economiseste timp. In unele cazuri, studentii vor afla mai multe la sediul departamentului, dar exista si site-uri complete. Iar pentru viitorii studenti, Internetul este cea mai buna cale de a afla mai multe despre facultatile alese.
Universitatile din capitala si-au pus bibliotecile pe net
Universitatea din Bucuresti – www.unibuc.ro
Pe site se gasesc informatii despre admitere, anul scolar sau biblioteci. Nu lipsesc regulamente universitare, link-uri utile si informatii despre diverse burse. Exista si o sectiune de e-books, motor de cautare si o rubrica de mesaje si sesizari. Fiecare facultate are o pagina pe site, in care se gasesc informatii de contact, liste de specializari, catedre si eventuale centre de cercetare.
Puncte slabe: Nu toate facultatile au site propriu, iar pagina de prezentare de pe site-ul Universitatii nu ofera informatii despre admitere, cazare, orar sau licenta.
Academia de Studii Economice – www.ase.ro
Site-ul este foarte bogat in informatii de orice tip. Studentii pot afla despre admitere, licenta, cazare, regulamente, program sau organizatii studentesti, plus sectiune de consiliere profesionala. Fiecare departament are site propriu, iar volumul de informatii oferit difera.
Avantaje: Biblioteca digitala, campus virtual, optiune de simulare admitere prin sistem de teste online, in sectiunea admitere se gasesc repartizarea candidatilor pe sali si facultati, baremuri si rezultatele examenelor.
Universitatea Politehnica – www.pub.ro
Informatii despre admitere, cu precizarea ca baremurile si rezultatele concursurilor nu se afiseaza pe site, ci numai la sediile facultatilor, link-uri utile, informatii despre burse, link catre biblioteca si informatii de contact. Fiecare facultate are o pagina de prezentare pe site. Aproape toate au si site-uri proprii, unde informatia difera de la caz la caz.
Puncte slabe: Desi studentii au acces la stiri si noutati, o vizita pe site nu ofera aceleasi informatii ca o deplasare la sediul facultatii.
Diferente mari intre site-urile facultatilor din aceeasi universitate ieseana
Universitatea „Alexandru Ion Cuza” – www.uaic.ro
Informatii despre actele necesare si desfasurarea concursului de admitere pentru fiecare facultate din cadrul Universitatii. Lista rezultatelor nu este afisata pe site. Fiecare facultate are site propriu, iar volumul de informatii difera. Unele facultati ofera informatii despre admitere si chiar subiecte din anii precedenti, pe cand altele se limiteaza la prezentarea cadrelor didactice si a specializarilor.
Puncte slabe: Structurarea informatiilor pe site este confuza, iar studentii vor afla mult mai multe vizitand sediul facultatii.
Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” – www.tuiasi.ro
Studentii vor gasi o sectiune despre universitate, resurse, informatii de contact, link catre biblioteca universitatii, liste de discutii, forum, publicatii si burse. Din pacate, sectiuni indispensabile, cum ar fi cea legata de admitere, sunt inca in constructie. Fiecare facultate are site propriu, iar majoritatea ofera informatii despre cazare, admitere si orar.
Totul despre admiterea la universitatile Timisorene este pe Site-uri
Universitatea de Vest – www.uvt.ro
Site foarte bine organizat. Lista studentilor cazati in camin se afla pe site, impreuna cu data la care elevii sunt chemati sa isi preia camerele. Informatiile despre concursul de admitere sunt si ele acolo, impreuna cu lista celor admisi la fiecare facultate. In plus, link-uri catre asociatii studentesti si o sectiune de statistici si rapoarte. Fiecare facultate are site propriu, care ofera informatii legate de admitere sau licenta.
Universitatea Politehnica – www.utt.roPe site se gasesc regulamente, planuri operationale, achizitii publice, hotarari si analize si declaratii de avere, rar intalnite pe alte site-uri. Nu lipsesc informatii despre admitere, link-uri catre diverse resurse si adrese de contact. Fiecare facultate are site propriu, cu informatii despre admitere si cursuri, dar aproape nici una nu are precizari despre cazare.
Universitatea Babes-Bolyai – www.ubbcluj.ro
Site foarte bine structurat. Se gasesc informatii legate de admitere, de la taxe, date de examen, la acte necesare pentru fiecare facultate in parte, declaratii de avere, regulamente, date despre cazare, link-uri catre burse si asociatii studentesti. Fiecare facultate are site propriu, iar volumul de informatii variaza de la lista celor admisi pana la bursierii anului scolar 2003-2004.
Universitatea Tehnica – www.utcluj.ro
Singura universitate din cele analizate care permite inscrierea online la examenul de admitere. In plus, pe site se gasesc informatii despre licenta, cercetare, organizatii studentesti. Fiecare facultate are site propriu.
Punct slab: Unele dintre site-urile facultatilor nu se incarca.