Avocatul lui Cătălin Cherecheş l-a vizitat pe fostul edil marți, la închisoarea din Augsburg. Potrivit reprezentantului, acesta a fost ulterior transferat în închisoarea din Munchen.
Avocatul lui Cătălin Cherecheş a făcut dezvăluiri de ultim moment
„Am fost la el în vizită marți, la închisoarea din Augsburg și astăzi el va fi transferat în închisoarea din Munchen. Noi nu am fost de acord cu o extrădare simplificat”, a declarat avocatul pentru Antena3.
Potrivit acestuia, fostul edil nu vrea să fie încarcerat în țară. În schimb, Cătălin Cherecheș își va petrece, cu siguranță, sărbătorile în închisoare, a mai spus avocatul.
Apărătorul acestuia a mai spus că mama și soția lui Cherecheș vor veni în vizită până la finalul anului. Fostul edil nu a putut primi vizitatori până acum.
De asemenea, acesta are voie să sune, însă doar în Germania. Până și acest drept este limitat, fiind posibil de doar câteva ori.
„Are voie să sune, dar aici, în Germania, este mai complicat. Nu se aprobă de foarte multe ori”, a mai spus avocatul pentru sursa menționată.
Acesta mai subliniază că așteaptă mai multe documente de la statul român până în data de 3 ianuarie 2024.
Cherecheș își va petrece noaptea dintre ani în spatele gratiilor
Fostul primar din Baia Mare își va petrece noaptea dintre ani în spatele gratiilor. În momentul de față, se află într-o pușcărie din Germania.
Ministrul Justiției a explicat, marți, că, în situații specifice, atunci când mandatul european de arestare nu poate fi executat în termenul stabilit de 60 de zile, instanța de judecată din țara în care infractorul a fost identificat, transmite informații autorităților judiciare din țara emitentă.
Astfel, instanța germană va notifica autoritățile române în cazul în care procedura de extrădare nu poate fi finalizată în termenul stabilit. În astfel de circumstanțe, termenul poate fi prelungit cu încă 30 de zile.
„În situații particulare, atunci când mandatul european de arestare nu poate fi pus în aplicare în acest termen (n.red. 60 de zile), instanța din țara în care fugarul a ajuns – în acest caz, Germania – informează autoritățile judiciare din țara emitentă (n.red. România) indicând motivele pentru care nu poate respecta termenul de 60 de zile.
Deci, instanța din Germania ne va informa, dacă procedura (n.red. de extrădare) nu va putea fi finalizată în 60 de zile. În acest caz, termenul va putea fi prelungit cu încă 30 de zile. Ca atare, în orice situație, procedura, în mod normal, ar putea fi finalizată”, a declarat ministrul pentru Antena 3.