UPDATE Avon Products Inc. a depus o cerere de intrare în faliment. Val de procese din cauza talcului care ar cauza cancer

avon

SURSA FOTO: Dreamstime

Avon a cerut intrarea în faliment, încercând să se debaraseze de datorii de peste 1 miliard de dolari, inclusiv milioane de dolari în datorii legate de procese care susțin că talcul din produsele sale a cauzat cancer.

Update:

Reprezentanții Avon au precizat într-un comunicat că holding-ul din SUA, Avon Products, Inc. (API), a inițiat proceduri voluntare conform Capitolului 11 din SUA, care vor permite API să își rezolve datoriile și obligațiile legale. Acest proces juridic implică doar compania holding, iar operațiunile Avon din afara SUA nu fac parte din proceduri și nu vor fi afectate.

De asemenea, compania precizează că „nimic nu se schimbă pentru clienții noștri, asociați, reprezentanți sau alți parteneri interesați din piețele noastre”.

„La Avon, activitatea se desfășoară în mod obișnuit, continuăm inițiativele strategice, în timp ce oferim clienților din întreaga lume aceeași experiență personalizată de frumusețe pe care o cunosc și o iubesc”, se arată în comunicat.

În plus, compania dă asigurări că „orice produs care poartă numele Avon a trecut prin evaluări riguroase și detaliate de siguranță și poate fi folosit cu încredere.”

„Produsele noastre conțin doar talc de calitate cosmetică, care are cel mai înalt grad de calitate și puritate și a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”, se mai arată în documentul citat.

Știrea inițială:

Avon solicită protecția împotriva falimentului din SUA

Avon, cunoscutul brand de cosmetice, a cerut protecția împotriva falimentului în temeiul Capitolului 11 din legislația SUA, după ce a fost afectat de o serie de procese care susțin că pudra de talc utilizată în produsele sale provoacă cancer.

Grupul-mamă al companiei, Avon Products, a declarat că măsura a fost luată pentru a proteja compania de presiunile financiare și de impactul litigiilor în curs. Peste 100 de reclamații au fost înaintate împotriva Avon, afirmând că produsele sale ar fi contaminate cu azbest, un cunoscut agent cancerigen, transmite Yahoo News.

Talc-ul, utilizat în produsele cosmetice precum pudra de față și fardurile de ochi, a fost asociat în anumite studii cu un risc crescut de cancer, mai ales dacă este contaminat cu azbest. Avocații reclamanților susțin că talcul utilizat de Avon conține azbest, acuzație pe care compania a negat-o în mod repetat, afirmând că „utilizează numai talc cosmetic care a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”.

Impactul asupra operațiunilor și strategia companiei

Cu toate că Avon Products a depus cererea de faliment în SUA, compania a declarat că operațiunile sale internaționale vor rămâne deschise și neafectate de această decizie. Avon Products este doar entitatea holding a mărcii, astfel că afacerile sale operaționale nu sunt incluse în procedura de faliment.

Avon urmează o strategie similară cu cea a Johnson & Johnson, care a încercat să transfere răspunderea legală legată de procesele privind talcul către o filială, înainte de a iniția falimentul acesteia. Această manevră ar permite consolidarea tuturor proceselor și soluționarea lor într-un singur acord. Johnson & Johnson a propus recent o înțelegere de 6,5 miliarde de dolari pentru a închide mii de procese similare, deși continuă să nege legătura dintre produsele sale și cancer.

În ciuda dificultăților juridice și financiare, Avon își continuă operațiunile la nivel global, iar liderii companiei sunt hotărâți să protejeze reputația și viabilitatea pe termen lung a mărcii. Procedura de faliment conform Capitolului 11 oferă companiei posibilitatea de a se reorganiza și de a face față provocărilor legale într-un mod controlat.