“Sony Pictures Television Networks CE, reprezentantul portofoliului de televiziuni AXN în Europa Centrală, a semnat un nou contract cu operatorul de cablu RCS&RDS pentru distribuţia televiziunii AXN în România. Cele două noi televiziuni – AXN White şi AXN Black (ce au înlocuit AXN Crime şi AXN Sci-Fi la 1 octombrie) – fac parte din oferta RCS&RDS corespunzătoare înţelegerii actuale”, se arată în comunicatul companiei

RCS&RDS a scos din grilă în data de 8 noiembrie televiziunea de filme şi seriale AXN Black, înlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon.

 “Contractul a încetat la 31 de august și a acoperit o perioadă de 3 ani de zile. Am notificat AXN cu privire la startul unor negocieri cu șase lui înainte de încheierea contractului. Ce pot să vă spun e că au fost două lucruri intens dezbătute: retransmisia acestor programe la pachet și AXN în pachet bază. La ultima întâlnire avută, noi am înțeles că s-a renunțat cumva la această condiționare, iar noi am decis scoaterea AXN Black. Suntem în situația în care așteptăm ca AXN să ne trimită noul contract”, explica la acea dată Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România. În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.